Illegális szerek helyett már SSD-ket csempésznek Kínában

Illegális szerek helyett már SSD-ket csempésznek Kínában

Egy csempész ravasz ötlettel állt elő, de a kínai határőrök eszén nem tudott túljárni.

A kínai vámhatóság lebuktatott valakit, aki egy elektromos robogóban próbált SSD-ket csempészni az országba. Elsőre is meredeknek tűnik az ötlet, eleve nem az az első benyomásunk, hogy ezek vázában túl sok hely lenne. Nos, úgy tűnik van, ezért egy csempészben fel is merült a ravasz ötlet, hogy ezt ki is használja és ennek a segítségével jut át a határon. Mivel megszületett ez a cikk, kitalálhattad, hogy nem így történt.

A vámhatóság lefoglalt egy robogót, amelyben 84 darab SSD-t tároltak a robogó kormánya és első kereke közötti részen. A robogó akkor bukott le, amikor átvizsgálták egy röntgenszkennerrel. 

„Március 3-án 13:00 óra körül egy utas egy elektromos robogót tolt be az országba. Az elektromos robogót átvezette az ellenőrzésre szolgáló gépen, és az áthaladó gép képe azt mutatta, hogy az első részében egy hatalmas ismeretlen tárgy volt. Az első lökhárító leszerelése után a tengelycsőben elrejtett 84 darab Kingston márkájú SSD-t foglaltak le, és az ügyet az előírásoknak megfelelően kezelték." – áll a közleményben.

Kína Zhuhai régiója körülveszi Makaót, amely a Kínai Népköztársaság különleges közigazgatási területe. Ez az övezet a területre és az ország egészére irányuló import és export forgalmas helyszíne, és a Hongkong-Zhuhai-Makaó hídon keresztül szomszédos a másik nagy kereskedelmi csomóponttal, Hongkonggal. Éppen ezért nem ez volt az első próbálkozás, a rutinos határőrök már máskor is találkoztak cifra megoldásokkal. Akadt olyan csempész is, aki 200 processzort próbált az országba csempészni terhesség ürügyén, egy protézis alá gyömöszölve. De olyan is volt, aki 160 CPU-t próbált meg bejuttatni úgy, hogy magára ragasztotta őket, de gyanús volt a fura járása. Kíváncsian várjuk legközelebb milyen hajmeresztő megoldással próbálkoznak.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!