Philips Momentum 27M1F5500P – A kompetitív játékosok monitora

Philips Momentum 27M1F5500P – A kompetitív játékosok monitora

A Philips Momentum 27M1F5500P lehet, hogy nem túl csilivili, de tökéletes választás azoknak, akik komolyan veszik a videójátékokat.

Az elmúlt időben a Philips egyre jobb és jobb gaming monitorokkal ajándékozta meg a videójátékos közösséget. Nincs ez máshogy a Philips 27M1F5500P-vel sem, amelynek 27 colos 1440p-s monitorja kifejezetten a kompetitív játékosoknak és az e-sportolóknak lett kitalálva, ugyanis a 240Hz-es frissítési rátájának és villámgyors válaszidejének köszönhetően tökéletes a gyors döntéshozáshoz, ami elengedhetetlen egy League of Legends, CS:GO vagy Call of Duty-mérkőzésen.

Külsőleg a Philips 27M1F5500P nem igazán tűnik gaming monitornak, inkább egy high-end irodai kelléknek, hisz egy darab RGB lámpa sincsen rajta. Pedig azt hittem, hogy a gaming monitor attól gaming monitor, hogy nem csak a képernyője világít! Viccet félretéve a Philips Momentum 5000 27M1F5500P dizájnja nagyon letisztult ezzel sokkal komolyabb hatást elérve, mint a mindenféle LED-ekkel felszerelt darabok – mutatva, hogy az e-sport egy komoly munka, mintsem (csak) önfeledt szórakozás. Persze a monitor robotkarhoz hasonló talpán látszik, hogy nem feltétlen az átlagos felhasználóra szabták, azonban a textúrázott fekete hátlap, a leheletvékony szegélyek és az ezüstszürke szín miatt szinte bármilyen setupba tökéletesen beleillik.

Még mindig a külsőségeknél maradva a Philips Momentum 5000 27M1F5500P két HDMI 2.0 és két DisplayPort 1.4 csatlakozóval, egy 3.5mm-es jack dugóval, egy USB-B és négy USB-A porttal rendelkezik, amelyek között gyorstöltő portokat is találunk. Bár USB-C port nincsen, ezek a bemeneti és kimeneti csatlakozók bőven elegek lesznek bárkinek. Természetesen Freesync Premium és a G-Sync is támogatott a Philips Momentum 5000 27M1F5500P-nél, szóval nem számít, hogy NVIDIA vagy AMD kártyát használtok, mindkettővel tökéletes képfrissítési rátánk lesz, emellett az Xbox Series konzolok is támogatják az 1440p@120Hz-et, míg a PS5 1440p támogatását nemsokára ígérte a Sony, tehát konzolokhoz is ideális választás.

Kicsit beljebb lépve a monitorba szintén nem tudtam csalódni. 60Hz és 240Hz között lehet állítani a frissítési rátát, attól függően, hogy a HDMI vagy a Display Portot használjuk. Ez utóbbi a magas oktánszámú akciójátékokhoz szükséges, például így próbáltam ki a Tempus Torrent puskát az MW2-ben. Bár sajnos beépített hangszóróval nem rendelkezik, a headsetemmel tökéletesen működött, így végső soron meg tudtam békélni a Philips Momentum 5000 27M1F5500P ezen a téren is. A színeket is tökéletesen adta vissza a monitor, ráadásul nem is nagyon kellett állítgatni, hisz az alap, 6500K-s setting is megtette, amit a haza megkövetelt. Ennek ellenére grafikai és egyéb színérzékeny munkákhoz is tökéletes, hisz rengeteg beállítással rendelkezik ezen a téren is.

Összességében a Philips Momentum 5000 27M1F5500P monitor tökéletes választás azoknak, akik kompetitíven videójátékoznak, de azoknak is kiemelkedő eszköz lehet, akik szimplán komolyabban veszik a gaminget, mint az átlag felhasználók. A reszponzivitása kiemelkedő, a 27" 1440p 240Hz pedig remek egyensúly azoknak, akiknek fontos a válaszidő, de nem szeretnének sokat áldozni a színek élénkségéből sem. Azonban a Nano-IPS displaynek köszönhetően nem csak játékokhoz, hanem filmekhez, sorozatokhoz és egyéb, kevésbé intenzív médiatermékekhez is tökéletes. A beállítások tömkelegével teljesen személyre tudjuk szabni, így azoknak is megfelelő, akik kicsit komolyabb munkákhoz szeretnék használni a Philips Momentum 5000 széria darabját. Csak a beépített hangszóró hiányát tudtam felhozni negatívumként, de annyi pozitívum van a monitor mellett, hogy ez fel sem tűnhet, főleg, ha egy meglévő setupba szeretnénk beleépíteni a Philips Momentum 5000 27M1F5500P-t. Bár a 260 000 forint körüli ára borsos, bőven megéri azt a pénzt, amit kifizetünk érte. Ha szeretnétek egy komoly, felnőttes gaming monitort, a Philips Momentum 5000 27M1F5500P-nál jobbat nemigen találhattok!


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!