Képeken korunk egyik legfelkapottabb fiatal színészének,  Bella Ramsey-nek karriere

Képeken korunk egyik legfelkapottabb fiatal színészének, Bella Ramsey-nek karriere

Kivételes személyiség Bella Ramsey, hiszen még nincs 20 esztendős (szeptember 3-án tölti majd be), de már most az egyik legnagyobb feltörekvő sztárnak számít a tengerentúlon.

Végérvényesen a januárban indult – és azóta már véget ért, bár egy extra epizód még érkezik az HBO Maxra – The Last of Us széria első szezonjával futott be, és már azt is tudjuk, hogy lesz folytatása a videójáték-adaptáció élőszereplős showjának, de akár egy harmadik szezon sincs kizárva a népszerűségét tekintve.

A 19 esztendős Bella egyébként szerepelt már a Trónok harcában is – miközben az iskolakezdést követő napon tudta meg, hogy elnyerte Lyanna Mormont szerepét a Trónok harcában, és a hírt 1 évig senkivel sem oszthatta meg –, de talán kevesen tudják róla, hogy már 3 évesen beleszeretett a színjátszásba. Alig volt 10 éves, amikor csatlakozott a nottinghami Televíziós Műhelyhez, amelynek öregdiákjai között például Samantha Morton és Jack O'Connell színészek nevével is találkozhatunk. Amiatt is felfigyeltek rá a médiában, mert a The New York Times-nak adott egy interjút, amiben elmondta mennyire képlékeny volt számára a nemi identitása, és bizony izgalomba jön, ha fiúként tekintenek rá. Egy űrlap kitöltése során, ha van rá lehetősége, mindig a nembináris rubrikát ikszeli be, ugyanis nem szereti a címkéket.

„Szívesebben szeretek egyszerűen csak emberként tekinteni magamra.”

Ez pedig sok embernek nem feltétlenül nyerte el a tetszését, viszont volt egy különös hobbija Bellának, mivel megszállottan olvasta a róla szóló negatív kommenteket, aztán rájött, ez nem is olyan jó ötlet.

„Volt, amikor még viccesnek is találtam, de amikor 10 percen át görgettem végig a gyűlölködő kommenteken, inkább eltettem a telefonom és arra jutottam, hogy talán ez mégsem volt annyira jó ötlet…”

A The Last of Us kapcsán egyébként a készítők megkérték a fiatal színésznőt, Druckmann és Mazin azt tanácsolták neki, hogy a felkészülés érdekében ne játsszon a játékkal. Helyette YouTube-on nézett videókat a jelentősebb játékjelenetekről, hogy megbizonyosodjon róla: tényleg tud azonosulni Ellie-vel. A szerep kedvéért egyébként még a hajának egy részétől, mintegy 15 centimétertől kellett megválnia. 2018-ban aztán anorexiát állapítottak meg nála, amelyből végül családja és az orvosok segítségével sikerült kilábalnia. A mai napig egyébként 26 filmben vagy sorozatban tűnt fel, de ezek között akad jó néhány rövidfilm vagy 1 részes epizódszerep is. 2017-ben az Elefthería kisfilmben láthattuk először, majd egy rész erejéig bekerült a Requim minisorozatba, első teljes értékű filmje pedig a Two for Joy 2018-ból.

Az alábbi galériában pedig összegyűjtöttük a legfontosabb alakításait:


Bella Ramsey a Trónok harcában (2016 és 2018. között 9 epizód erejéig szerepelt a szériában)

A galériáért kattints a képre!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!