Már készül a The Last of Us 3?

Már készül a The Last of Us 3?

A Naughty Dog már javában dolgozik a következő játékán.

Alig ért véget a The Last of Us sorozat 1. évada, a rajongók már is az újabb tartalmak iránt vágyakoznak, és kíváncsi tekintetüket a Naughty Dogra szegezik. A rajongók azt szeretnék tudni, hogy mi készül az amerikai cég boszorkánykonyhájában. A Kinda Funnynak adott interjúban Neil Druckmann társelnököt arról kérdezték, hogy nyomás alatt érzi-e magát, hogy egy újabb olyan sláger IP-t hozzon létre, mint a The Last of Us vagy az Uncharted, amit a Naughty Dog tulajdonosa, a Sony multimédiás franchise-zá alakíthatna és éveken át támogathatna.

Druckmann erre azt válaszolta, hogy a stúdió sikere lehetővé tette számára azt a luxust, hogy szabadon választhasson, hogy azon dolgozzon, ami a legnagyobb szenvedélye.

„Nagyon szerencsés vagyok, hogy nem kell így gondolkodnom. Egy olyan stúdióhoz csatlakoztam, amely már annyira sikeres volt, hogy egyfajta primadonnák lehettünk, és azt csinálhattunk, amit csak akartunk. Tudom, hogy nem mindenkinek adatik meg ez a kiváltság, de én nem veszem félvállról. Szóval minden projekt végén céltudatosan több különböző projektet vizsgálunk meg. Ezek közül néhány lehet folytatás, aztán egy csomó új ötlet, és ezek közül döntjük el, melyik iránt érezzük a legnagyobb tüzet. Mert ennek a szenvedélynek évekig fent kell maradnia. Ha rossz projektet választasz, és aztán kiégsz, mert nem voltál annyira szenvedélyes iránta, akkor csinálsz középszerű dolgokat.”

Azt sajnos nem tudjuk, hogy végül mi mellett tették le a voksukat, de már javában dolgoznak a projekten.

„Tudom, hogy a rajongók nagyon szeretnék a The Last of Us 3. részét. Állandóan erről hallok, és csak annyit tudok mondani, hogy már a következő projektünkön dolgozunk, szóval a döntés már megszületett. Nem mondhatom el, hogy mi az, de rengeteg különböző dolgot mérlegeltünk, és azt választottuk, amiért a legjobban lelkesedtünk.”

A The Last of Us-széria 2013-as debütálása óta több mint 37 millió példányban kelt el, és az HBO-s tévéadaptáció sikerének köszönhetően ismét reflektorfénybe került. A franchise kereskedelmi és kritikai sikere ellenére Druckmann szerint a Sony nem gyakorol nyomást a cégre, hogy folytassák Ellie és Abby történetét.

„Minden lépésnél támogattak minket, hogy kövessük a szenvedélyeinket. Sokan gondolják, ha valami sikeres, nagy a nyomás rajtunk és muszáj folytatást készítenünk. Ez nem így van. Az Uncharted is nagyon sikeres volt, az Uncharted 4 volt az egyik legjobban fogyó játékunk, mégis képesek vagyunk lezárni és továbblépni. Ugyanígy a The Last of Us esetében is rajtunk múlik, hogy folytatjuk-e vagy sem.”

A Naughty Dog egy önálló The Last of Us multiplayer játékot is fejleszt, amely saját történetet és új karaktereket tartalmaz majd. Azt, hogy ezután a harmadik epizód következik-e, egyelőre homály fedi.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!