MEV CS:GO: Banderék nyerték a második válogatót, összeállt a zárt válogatóverseny mezőnye

MEV CS:GO: Banderék nyerték a második válogatót, összeállt a zárt válogatóverseny mezőnye

Pár nap és végre kiderül, melyik csapat lehet idén a Magyar CS:GO Válogatott!

Néhány napja az első nyílt válogatóversenynél hagytuk abba a történetet, de most itt a következő rész, hiszen múlt hét hétvégén már a második válogatót is lejátszották azok a CS:GO-csapatok, akik szeretnék Magyarországot képviselni a 2023-as IESF vb-n. A világbajnokság ezúttal Romániában, Jászvásáron talált otthonra, ahol összesen 500 ezer dollárt osztanak majd szét a vb-n játszó CS:GO, Tekken 7, Dota2, eFootball 2023 és PUBG Mobile csapatok között.

Az első válogatón er9kék csapata valósággal végigszaladt, nem volt igazán nagy ellenfelük a szerveren, egyedül Memeskéék tudták megszorongatni őket. A bullpeek egy fokkal szorosabb meccseket játszott a második válogatón, de így is magabiztosan nyerték azt, ahol ismét közel 100 játékos vágott neki a mérkőzéseknek.

Örömmel láttuk, hogy egyre több ismerős név jelentkezett a válogatóra, de persze most is voltak lelkes és erőteljes újoncok, akik bizony nem egyszer lepték meg a tapasztaltabb játékosokat is. A legfontosabb pillanatokban azonban mindig a kitartás, a tapasztalat számított.

A rutin és évek meghozták a gyümölcsét a bullpeek számára is. Játszottak a srácok 16-5-ös könnyű győzelmet és hosszabbításos pályát is, melyhez stabil mentális felkészültség, biztos kéz és erős csapatjáték szükségeltetett.

Ezzel kialakult a zárt nemzeti CS:GO-válogató mezőnye, hiszen a HUNESZ bejelentette a két meghívott együttest is. A DomiNation Esports és a Lucidreams (őket azóta felkarolta a Lenovo Legion Honvéd) kapott meghívást a Magyar E-sport Szövetségtől, ellenük pedig alaposan fel kell majd készülniük a válogatókról érkezett csapatoknak.

A zárt nemzeti CS:GO-válogató mezőnye

  • DomiNation Esports (meghívott)
  • Lenovo Legion Honvéd (meghívott)
  • Ubibet Esport (az első válogató nyertese)
  • bullpeek (a második válogató nyertese)

„Mindig bízom a meglepetés erejében, mert a papírforma sokszor unalmas meccseket eredményez. Nem foglalok állást egyik vagy másik csapat mellett sem, egyszerűen izgalmas és szoros mérkőzéseket szeretnék látni. Az viszont tény, hogy a DomiNation Esports remek formában van, nehéz lesz őket elkapnia a többieknek" - nyilatkozta az Esport1TV kommentátora, Maros "leskisson" Gergő.

A zárt nemzeti CS:GO-válogatót március 27-én és 28-án, ma és holnap követhetitek majd élőben az esport1tv Twitch-csatornán, a válogató nyertese pedig elnyeri a Magyar CS:GO Válogatott címet!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!