MEV: 4 meccs, 4 győzelem – Farmolták ellenfeleiket er9kék az első nemzeti válogatóversenyen

Er9kék máris továbblőtték magukat a zárt válogatóba, de a hétvégén lesz még egy nyílt válogató, amire te is jelentkezhetsz!

Érdemes már most beírnotok a naptárba, hogy augusztus vége és szeptember eleje között újra az IESF világbajnokság csapatainak drukkolhatunk majd, bízunk benne, hogy köztük minél több magyar játékosnak és csapatnak. Már javában tart az idei Magyar E-sport Válogatott szezon, a Magyar E-sport Szövetség kiírta a válogatóversenyeket, elindultak a jelentkezések, sőt a CS:GO válogatóversenye már kezdetét is vette!

Közel 100 játékos vágott neki múlt hét hétvégén az első nyílt nemzeti CS:GO-válogatónak, köztük ismerős arcok és legnagyobb örömünkre bátor újoncok is, akik legalább akkora elánnal vágtak neki a meccseknek, mint a veteránok. A papírformát azonban nem tudták megdönteni, az első válogatót er9kék ötöse nyerte meg, ahogy azt sokan várták is tőlük.

Egyelőre mixként, szervezeti támogatás nélkül vettek részt a válogatón, de ismerve a srácok múltját és egy-két Twitteren elengedett megszólalásuk alapján nem lennénk meglepődve, ha később a Békéscsabai E-sport Egyesület színeiben folytatnánk. Persze egyelőre nem tudjuk ezt biztosan kijelenteni, azt viszont igen, hogy er9kék jó formában vannak, a nemzeti válogató mezőnyén gyakorlatilag végigszáguldottak.

Négy meccs és összesen 5 pálya alatt 34 kört tudtak csak hozni ellenük a többiek, ráadásul ennek nagyját egyetlen csapat, Memeskéék mixe. A MixWithBenefits alaposan megszorongatta az ötöst, sőt, er9kék voltak azok, akiknek a hosszabbításért kellett küzdeniük Mirage-on. Kitartó küzdelem árán sikerült kiegyenlíteniük, majd a hosszabbításban győzelmet aratniuk Memeskéék fölött (19-16 er9kék javára), ami után már a válogató döntője következett, azt és a MixWithBenefits előtti meccseiket is jóval könnyebben nyerte a csapat.

A döntőben 5 és 9 kört engedtek csupán ellenfeleiknek, 2-0-val, összességében magabiztos és profi játékkal nyerték meg er9kék az első válogatót, amivel máris kivívták maguknak a jogot, hogy a zárt nemzeti válogatóban játszanak majd. Addig azonban hátra van még egy nyílt válogató, amire még akár te és a csapatod is jelentkezhettek.

Minden fontos részlet a második nyílt nemzeti válogató kapcsán:

  • Második nyílt nemzeti CS:GO-válogató: 2023.03.19. - JELENTKEZEM
  • Zárt nemzeti CS:GO-válogató: 2023.03.27-28.
  • A válogató versenyekre kizárólag olyan játékosok nevezhetnek, akik bizonyíthatóan magyar állampolgársággal rendelkeznek.
  • A válogató versenyekre kizárólag 16. életévüket betöltött játékosok nevezhetnek.
  • A 16-18 életév közötti játékosoknak szülői engedélyt kell eljuttatniuk az info@hunesz.hu címre.
  • A teljes szabályzatot keresd a HUNESZ megfelelő dokumentumában.

A HUNESZ 2021 szeptemberében csatlakozott a Nemzetközi E-sport Szövetséghez, ezzel pedig kivívták országunknak a jogot, hogy a világ legnagyobb e-sportbajnokságaira válogatott játékosokat és csapatokat küldjenek. Idén CS:GO-ban, Tekken 7-ben, Dota 2-ben, eFootball 2023-ban és PUBG Mobile-ban jelentkezhettek a válogatókra és ki tudja, sikeres győzelmek után még akár te is a Magyar E-sport Válogatott játékosa lehetsz és te is hazánkat képviselheted majd Jászvásáron, ahol 500 ezer dolláros összdíjazással kerül megrendezésre az IESF világbajnokság 2023-as felvonása.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!