Botrányos formában jelent meg a The Last of Us PC-s verziója

Botrányos formában jelent meg a The Last of Us PC-s verziója

A sorozat sikerét látva ennél rosszabb állapotban alig jelenhetett volna meg a játék PC-s verziója.

A januárban bemutatott Tha Last of Us kilenc részes első szezonja hatalmas népszerűségre tett szert az HBO Maxon, ezért nem volt véletlen a rajongók hatalmas lelkesedése a tavasszal érkező PC-s port miatt. Eredetileg március 3-án adták volna ki, aztán a Naughty Dog végül úgy döntött, csak március 28-án teszi elérhetővé mindenki számára az egyik legjobb sztorijátékként számontartott alkotást. Ezzel nem is volt probléma, március végén tényleg felkerült Steamre és az Epic Games Store kínálatába, azonban ez a nagy öröm helyett hatalmas felháborodást váltott ki a játékosokból.

Első körben a Steam értékeléseknél tűnt fel, hogy nagyon nem elégedettek a rajongók a szoftverrel, jelenleg pedig már nagyjából 5500 vélemény után a többnyire negatív jelzőt lehet látni a játék adatlapján. Ez annak köszönhető, hogy botrányos állapotban van technikailag a The Last of Us, miután a PC-s port jó néhány komolyabb problémával küzd az optimalizálatlanságtól kezdve, a rengeteg töltésen keresztül az összeomlásig tényleg minden előfordul és ezzel gyakorlatilag sokak számára játszhatatlan Joel és Ellie virtuális kalandja.

A The Last of Us Part I PC-s verziója a 2013-as akció-kalandjáték remake-je, amelyet a Naughty Dog fejlesztett és a Sony Computer Entertainment adott ki. Kétség kívül jókora elvárást támasztottak a játék felé, de talán az sokkal jobban fáj a közösségnek, hogy ilyen neves cégeknek is sikerült alul múlniuk önmagukat. Az is csak ront a helyzeten, hogy a Sony, amely a minőségi játékélmények iránti elkötelezettségéről ismert vállalat, a tulajdonosa a Nixxesnek, a nagyra becsült PC-s portolócsapatnak – nekik köszönhetjük a Tomb Raidereket, Marvel's Spider-Maneket és a Horizon Zero Dawnt is. Ennek ellenére a The Last of Us kapcsán mégis az Iron Galaxyt kérték fel a munkára, akik legutóbb az Uncharted: Legacy of Thieves Collection ültették át számítógépre. Az pedig csak hab a tortán, hogy egyetlen sajtóorgánum sem kapott tesztpéldányt a játékból, tehát senki nem próbálhatta ki a megjelenés előtt a PC-s verziót, ami egy ilyen cím esetében több, mint furcsa.

A beszámolók szerint a The Last of Us Part I PC-s portja több problémával is küzd, mint például a rossz hardverkihasználás, az akadozó kameramozgás, az alapvető beállítások hiánya és a kegyetlen gyenge optimalizálás. Sok számítógép esetében indokolatlanul 100%-on használja a játék a processzort és rengetegszer azzal lehet szembesülni, hogy csak tölt a program hosszú percekig. Számos véleményben olvasható a magas CPU- és VRAM-használat, és ez alól még a csúcskategóriás gépek sem kivételek. Egyelőre sajnos nincs információ arról, hogy milyen hamar szeretnék kijavítani a hibákat, ezért csak reménykedni tudunk a mihamarabbi frissítésekben. Addig pedig marad a csalódottság, valamint az a sok vélemény, ami arra biztat másokat, hogy egyelőre ne vásárolják meg a játékot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!