Nem kaptál CS2 bétát? Sebaj, legalább KQLY kapott!

Nem kaptál CS2 bétát? Sebaj, legalább KQLY kapott!

A 2014-ben VAC banolt francia játékost is meghívta a Valve a jelenleg futó Counter-Strike 2 tesztelésre.

Már egy hete zajlik a Counter-Strike 2 korlátozott hozzáférésű tesztelése, amelyre folyamatosan, bár igen lassan hívják meg a játék közösségének tagjait. Mint azóta kiderült egy alkalmazott kommentjéből, a random szóráson túl a Valve minden korábbi CS:GO Major résztvevőjének, valamint a saját rangsorukon szereplő játékosoknak külön, automatizálva adott hozzáférést a bétához.

A merítésbe viszont nem csak új és régi profik kerültek be, hanem a méltán híres csaló, KQLY is, akit 2014-ben tiltott ki a VAC és legalább négy éve nem is versenyzik már. Erről maga a francia ex-játékos adott hírt a Twitteren (lásd alább). Ez természetesen sokakat kiborított, hiszen KQLY esete talán a leghíresebb csalóbotrány a játék történetében: 2013-2014-ig számtalan tier 1 versenyen játszott és nyert, valamint Majorökön is részt vett, többek között az LDLC és a Titan játékosaként. Aztán egyszer csak a DreamHack Winter 2014 előtti hetekben VAC bant kapott, a karrierje derékba tört, a csapatának ki kellett hagynia a tornát. Nem sokkal később ő maga is elismerte, hogy csalt, de állítása szerint csak MM-en használta azt és mindössze egy hétig. Később megpróbált visszatérni, amikor az ESL elengedte a VAC banokért járó örökre szóló eltiltásokat 2016-ban, de nem jutott messzire. Azóta Los Angelesben él és autókkal foglalkozik.

KQLY béta hozzáférése azért is érdekes, mert a Valve állításával szemben több játékos is arra panaszkodik, hogy a státusza ellenére nem kaptak még hozzáférést a CS2-höz. Így például Hiko, aki négy Majorön játszott, ebből két alkalommal az elődöntőkig, egyszer a döntőig jutott. A Liquid korábbi edzője, adreN viszont azt állítja, hogy ő Steamen látta Hiko hozzáférését az „ismerősök, akik szintén birtokolják a CS2-t” listán. AdreN egyébként csapattársa volt Hikonak annak idején. Ez alapján ő azt feltételezi, hogy inkább valamilyen technikai akadálya vannak annak, hogy Hiko nem tudott játszani még a bétával, nem pedig arról van szó, hogy a Valve kifelejtette őt. Azóta ezt sikerült megoldania és már hozzáfér a CS2-höz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!