Új VAC jöhet a Counter-Strike 2 megjelenésével!

Reméljük ezzel is sikerül meglepnie minket a Valve-nak és leszámolnak a csalókkal.

Egyelőre zárt bétában, minimális tartalommal, de már játszható a CS:GO utódja, a Source 2-es motorra épített Counter-Strike 2! Egyelőre nem ismert a játék minden újdonsága, de láttuk már az új gránátokat, kiszivárgott pár új kés, felújítják a pályákat is. Van azonban egy rendkívül fontos kérdés, amire egyelőre semmilyen választ sem kaptunk.

Vajon lesz új VAC?

Amióta csak létezik a CS:GO, a játékosok azóta szidják a VAC-t, a játék csalásvédelmét. Tény és való, hogy a rendszer messze nem tökéletes, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy tökéletes csalásvédelem sosem létezett, talán sosem fog. Bizonyos értelemben természetes, hogy a CS:GO-val sok a csaló, hiszen a világ egyik legjobb, legnépszerűbb játéka. Egy tized ekkora játékban persze, hogy kevesebb a csaló.

De talán a CS2-ben picit jobb lehet majd a helyzet. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a VAC sorsa, nem kommunikáltak még erről. A kódsorok között azonban vannak biztató jelek. Feltűnt regy bizonyos VAC Live megnevezés, illetve két új ingame üzenet, melyek alapján feltételezhetjük, hogy a CS2-vel egy új csalásvédelmet is kapunk majd.

Az egyik üzenet alapján a játék kiírja majd, ha csalót talált a meccsben (“Cheater Detected"), míg a másik egy új funkcióra utal, miszerint ha a rendszer csalót talál a meccsünkben, akkor azonnal törli azt ("This match has been cancelled by VAC Live"), így nem kell majd végigjátszanunk egy már tönkretett mérkőzést és az nem lesz hatással a rangunkra.

Reméljük végül valóban kellemesen csalódunk majd és jön az új VAC, ami aztán sokkal hatásosabb lesz, mint a mostani!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!