Rövidebb lesz a Sárkányok háza új szezonja, de van jó hír is!

Hamarosan indul a második évad forgatása és kiderült hány epizódból áll majd.

A Sárkányok háza című sorozat közelgő második évada mindössze nyolc epizódból áll majd, ami kettővel kevesebb, mint a kritikusok által elismert Trónok harca előzménysorozat első évada. Ez részét képezi a szériát övező hosszú távú terveknek, és így az HBO zöld utat adhat egy harmadik szezonnak is.

A hír épp csak megelőzte az Egyesült Királyságban hamarosan elstartoló forgatásokat, amelyből az következik, hogy a második szezon premierére valószínűleg 2024 nyarán lehet számítani.

Az HBO-nál ez viszonylag bevett szokás, hiszen a 2. évad megújításának tavaly nyári bejelentésekor még nem árulta el az epizódok számát. Akkor még arról cikkeztek, hogy az eredeti terv egy újabb 10 epizódos szezon lett volna, ami végül megváltozott, ezért néhány forgatókönyvet is módosítani kellett. Egyesek ezt az HBO anyavállalatánál, a Warner Bros. Discovery-nél történt vezetőváltással, valamint az ezzel járó költségcsökkentéssel magyarázták. Az HBO szóvivője a Deadline-nak azonban arról számolt be, – amellett, hogy a 2. évad valóban 8 epizódot tartalmaz majd –, hogy az epizódok számának mérséklésére a történetmesélés miatt volt szükség.

A hírek szerint A sárkányok háza kreatív írói csapata három vagy négy évadban gondolkozott első körben. Aztán olyan információ látott napvilágot, hogy Ryan Condal, a projekt producere és showrunnere leült beszélgetni George R.R. Martin íróval a második évad előkészítése során – amely a Tűz & Vér könyveken alapul –, hogy átfogó képet alkosson a sorozatról, és ennek hatására találta ki hogyan lehetne felosztani a történetet évadról-évadra. Ezért lehet egyre biztosabban azt állítani, hogy a harmadik évad is az előzetes tervezési fázisnál jár, ráadásul hamarosan zöld utat kaphat a projekt, hiszen az HBO is megpróbál hosszú távban gondolkodni. Eredetileg a sztorit kettő évadban szerették volna bemutatni, beleértve egy nagy csatát is, de ezek szerint bizonyos részek átkerülnek majd a 3. évadba, miközben a beszámolók szerint Condal és Martin továbbra is azon töpreng hány évad lenne optimális a teljes élmény elérése érdekében.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!