Nagy újítás jöhet a Netflixre a videójátékok tekintetében

Nagy újítás jöhet a Netflixre a videójátékok tekintetében

Ez az új funkció gyakorlatilag egy virtuális konzolt varázsolna a szolgáltatásból.

A Netflix amellett, hogy a világ legnépszerűbb és legtöbb felhasználójával rendelkező streamingszolgáltatása, egy ideje igyekszik büntetni a jelszómegosztókat, de azért új minőségi alkotásokkal is szeretné megörvendeztetni a felhasználókat. A szolgáltatásuk pedig egy új műfajjal bővült, hiszen egy ideje már bizonyos videójátékok is elérhetőek náluk, igaz, egyelőre csak mobilon férhetnek hozzá a játékosok ezekhez a címekhez. Az elmúlt napok eseményei viszont arra utalnak, hogy ez megváltozhat a jövőben, és az előfizetők számítógépen vagy a televíziójukon is játszhatnak majd.

Scott Moser iOS-fejlesztő szerint a Netflix iOS-alkalmazásában található kódrészlet arra utal, hogy egy funkció lehetővé teheti a játékosok számára iPhone-juk kontrollerként való használatát. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezt hivatalosan még nem jelentették be, így a Netflix előfizetőknek egyelőre be kell érniük a jelenlegi rendszerrel.

A Netflix-játékok több eszközön való lejátszhatósága vonzóbbá teheti a szolgáltatót a potenciális ügyfelek számára. Egy tavalyi jelentés szerint a Netflix-előfizetők kevesebb mint 1%-a fér hozzá naponta a vállalat játékaihoz. Ennek több lehetséges oka is van, az egyik például az, hogy sok előfizető nincs tisztában azzal, hogy a szolgáltatáson keresztül játékokat is lehet streamelni. Emellett sok olyan játékos is van, akit egyszerűen nem érdekelnek a mobiljátékok. A Netflix-játékok több eszközön való elérhetővé tétele viszont nagy segítség lehet. Ráadásul a cég tovább szeretné bővíteni az oldalán elérhető játékoknak a listáját, de egy saját játékfejlesztő-stúdió megvásárlása is a tervben van az exkluzív címek érdekében.

Jelen állás szerint tehát a Netflix Games inkább csak egy érdekes plusz tartalom, mintsem a streamingszolgáltatás értékesítési pontja. Ha azonban egyre többen kezdenek el játszani ezekkel a játékokkal, ez könnyen megváltozhat. A videojáték-streaming még gyerekcipőben jár, és az olyan vállalatok, mint a Google, nehezen tudták eladni a játékosoknak. A Netflix széles körű népszerűsége sokkal több embert meggyőzhet ebben a tekintetben.

Kövess Minket!