Megszámolták hány ellenféllel végzett John Wick a négy film alatt

Megszámolták hány ellenféllel végzett John Wick a négy film alatt

A számításokat követően pedig további érdekes statisztikai adatok is kiderültek.

Keanu Reeves legújabb szériája, a John Wick nem azért vált népszerűvé vagy klasszikussá, mert olyan mély mondanivalója van, mint például a Mátrixnak, hanem inkább a pörgős és baromi látványos akciónak és az eszement brutalitásnak köszönheti a sikerét. Azt valószínűleg mindenkinek gyorsan feltűnt, hogy nem John Wick van igazán veszélyben a filmek során, hanem inkább az ellenfelei félthetik a bőrüket, hullanak is rendesen a négy epizód során – mindezt piszkosul elegánsan teszi, ráadásul az öltönyét a való életben is megalkották.. Éppen emiatt elég magasra rúg a gyilkosságok száma. A franchise már a John Wick: 4 felvonása előtt is erős kultuszt alakított ki magának ebben a tekintetben. A John Wick és folytatásai a bérgyilkosok bizarr és veszélyes világát tárják fel előttünk, amelynek egyébként a főszereplő is részese, valamint azt, ahogyan navigál a különböző befolyásos alakok között. Általában aztán ezek a figurák sem ússzák meg, mivel John ugyanúgy kezeli őket, mint az egyszerű katonákat.

Miközben John Wick megpróbálja a saját útját járni, számtalan ellenséggel kerül szembe, és végül nem is nagyon marad választása, mint megmutatni nekik mire képes. Általában a pisztolyát részesíti előnyben, de előkerül mindenféle lőfegyver, kés, autó, de a kezében gyakorlatilag minden halálos fegyvernek minősül. Volt már néhány olyan alkotás a múltban, ahol úgy hullottak a statiszták, mint a legyek, gondoljuk csak a Kill Bill vagy a Rambo filmsorozatokra, de a John Wick talán még ezekre is rátesz egy lapáttal.

A John Wick: Chapter 4-re pedig a dolgok már talán a kabaré vagy a videójátékokban látott abszurd jelenetekre hajaznak, mindenesetre az biztos, hogy pokolian szórakoztató végignézni ezeket a filmet. De elég ennyi a rizsából, most inkább jöjjenek a számok:

A John Wick gyilkosságok száma 439.

  • Első részben 77 embert likvidál
  • Második részben: 128 embert
  • Harmadik részben: 94 embert
  • Negyedik részben: 140 embert

Hány embert szedett le John Wick percenként?

  • John Wick: átlagosan 1 perc 18 másodpercenként likvidált valakit – a film hossza 101 perc
  • Chapter 2: átlagosan 57 másodpercenként likvidált valakit – a film hossza 122 perc
  • Chapter 3: átlagosan 1 perc 23 másodpercenként likvidált valakit – a film hossza 130 perc
  • Chapter 4: átlagosan 1 perc 20 másodpercenként likvidált valakit – a film hossza 169 perc

Egy másik érdekes módja annak, hogy szemügyre vegyük John Wick összes gyilkosságát, ha figyelembe vesszük a filmek időkeretét. Egyedülálló egy háromfilmes franchise-hoz képest, hogy a John Wick-trilógia eddigi részei egy hét alatt játszódtak le. Ez azt jelenti, hogy John átlagosan 42,7 embert küldött át a másvilágra naponta. A negyedik film egy kicsit előre repült az időben, mivel a főszereplőnek fel kellett épülnie a sérüléseiből. Nem mindig volt ez így egyébként, ugyanis a rendező, Chad Stahelski emlékszik arra, hogy az első film forgatókönyve még csak néhány halálos áldozatot tartalmaztott. Stahelski azonban meglátta a lehetőséget, hogy valami nagyobbat lehetne csinálni ebből a történetből és a görög mitológiáról szóló ötlettel felvértezve inkább egy meseszerű, szürreális akciófilmet készített.

Kövess Minket!