Harry Potter ismét pálcát ragad az HBO Max új sorozatában

Harry Potter ismét pálcát ragad az HBO Max új sorozatában

Újfent látogatást tehetünk majd Roxfortban, de vajon kell ez nekünk?

2023. izgalmas esztendőnek tűnik a Harry Potter rajongók számára, hiszen az év elején kiadták a Hogwarts Legacy videójátékot, amely sok-sok játékos szívébe lopta be magát kellemes játékmenetével. Méltó módon nyúltak J. K. Rowling világához, de nem a könyvek eseményeiről szerettek volna egy újabb rókabőrt lehúzni, hanem saját kalandot hoztak létre. Emlékezhetünk arra is, hogy 2001. és 2011. között nyolc filmet készítettek a kis varázslókkal a főszerepben, Harry Potter, Ron Weasley és Hermione Granger pedig a szemünk előtt cseperedtek fel. Persze az írónő azóta kapott-hideget meleget, hiszen egyrészt teljes mértékben lezártnak tekinti a szériáját, melyek közül mi is kiválasztottuk a legjobbat korábban, másrészt egyes megnyilvánulásai borították meg a közösség egy részét.

Mindenesetre az biztos, hogy ez a franchise halhatatlan és az idők végezetéig témát szolgáltat majd, legyen szó a filmes/sorozatos vagy videójátékos ötletekről. Az HBO Max éppen ezért nem is tétlenkedik, ugyanis teljes egészében rebootolni szeretnék Harry Potter történetét. Az előzetes információk szerint az általuk elkészített sorozat tehát nem előzménykényt vagy spinoffként szolgálna, hanem a Harry Potter-könyveket mesélnék el ismét, új formában. Egyelőre a bejelentés még azért nem tekinthető hivatalosnak, mert a Warner Bros. Discoverynek még nem sikerült megegyezésre jutnia a jogokat illetően, de belsős információk szerint már nagyon közel járnak hozzá, hogy pont kerüljön az ügy végére és akkor minden akadály elhárulna a projekt elől. Elvileg egyébként a könyvek szerzői, J. K. Rowling is áldását adta a dologra és a kreatív munkálatokban is szerepet kap majd.

Ráadásul már most egy több évados sorozatban gondolkoznak, ugyanis mindegyik könyv kapna egy saját évadot. A szériát első sorban az HBO Max a streamingplatformján tervezi majd bemutatni, és valószínűleg április 12-én tudunk majd meg többet róla, amikor is a Warner Bros. Discovery egy nagyobb bemutató keretein belül mesél a jövőbeli terveiről.

Kövess Minket!