K&H MNEB LoL: Ezüst reszelék, fordulatok és Gyászcsapások a Szurdokban

K&H MNEB LoL: Ezüst reszelék, fordulatok és Gyászcsapások a Szurdokban

Ennél jobb Bo5-öt kívánni sem lehetett volna, mint amit összehozott a PLG és a BEE.

A Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H 2023-as tavaszi minor kupája ráfordult a célegyenesére. Pénteken eldől, hogy megvédi-e címét a Lenovo Legion Honvéd, vagy először ülhet fel a legrangosabb hazai League of Legends versenysorozat első állomásának trónjára a Békéscsabai E-sport Egyesület. Utóbbi csapat kifejezetten látványos és izgalmas Bo5-ös szériában múlta felül a Team Plague-et, a legendás Silver Scrapes dallamai is felcsendültek a streamen. Ha lemaradtál az eseményekről, akkor mindenképp nézd vissza az összecsapást, ugyanis tényleg volt minden, amire egy néző vágyhat.

Békéscsabai E-sport Egyesület vs Team Plague (3-2)

Hatalmas lendülettel csaptak a billentyűk közé a srácok mindkét oldalon, hogy a felépített előnyt néhány rosszul megválasztott harccal eldobják Frennáék. A PLG nem igazán kezdeményezett semmit, egyszerűen arra játszottak, hogy az ellenfél majd hibázik. Ez a taktika végül bejött nekik, de nem sokáig tartott ki a pályaelőny. A visszavágón hasonló jelenetsor játszódott le, ezúttal azonban Robenongék húzták a rövidebbet. 1-1 után ismét az S1 és S2 bajnoka diktált nagyobb iramot, amivel a BEE nem tudta tartani a lépést. 1-2-nél előkerült Rabbano Karthusa, amely megpecsételte a Plague sorsát. Elképesztő gyorsasággal porszívózott be egy-két fontos killt a dzsungeles mágus, onnantól meg az egyre hízó "hógolyó" előtt nem volt akadály.

A Silver Scrapes után mintha elfáradt volna fejben a mezőny legfiatalabb ötöse. A 15. percig még tartották magukat, de utána beindult Frenna Kai'Sája és Rabbano Kindredje, amely duót remekül egészítette ki a midről érkező Lissandra. Ez a trió ellenállhatatlanul csapott le a gyanútlan áldozatokra, így viszonylag gyorsan pont került az ügy végére.

  • 7-8. helyen zárt a HAL és a BPI
  • 5-6. helyen zárt a GF és a TSI
  • 4. helyen zárt az Afterglow Esports Egyesület
  • 3. helyen zárt a Team Plague

A K&H MNEB történetében először jutott el a nagydöntőbe a Békéscsabai E-sport Egyesület, sőt Rabbanón kívül még egyetlen másik tagja sem harcolhatott a keretnek az első helyért korábban. A Lenovo Legion Honvéd 1-0-s előnyből várhatja Acsiékat, a tavaszi minor kupa utolsó szériáját 21:00-tól rendezik meg április 7-én.

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat nyeri a tavaszi minor döntőjét?