EU RMR: A Virtus.pro vagy a MOUZ le fog maradni a Majorről!

EU RMR: A Virtus.pro vagy a MOUZ le fog maradni a Majorről!

MOUZ vagy VP? VP vagy MOUZ? Már csak az egyik érhet oda Párizsba! De vajon melyikük fog? Derítsük ki együtt az Esport1TV-n ma délután!

Harmadik napjához érnek ma a Párizs Major RMR-jei Ázsiában, Amerikában és Európában is. Ezzel együtt mindenhol elérkezett az a pont, ahol egyes csapatok ünnepelhetik a továbbjutásukat vagy éppen bánkódhatnak a bukásuk miatt. Az első nap kevés meglepetéssel szolgált Európában, de tegnap több favorit sorsa is érdekes fordulatot vett, köztük a MOUZé és a riói Major bajnok Virtus.pro-é is.

Tegnap is egy jó nagy adag mérkőzés került terítékre az A-jelű EU RMR-en, ezért igyekszünk most csak a legfontosabb eseményekre fókuszálni. Először is, négy csapat már a továbbjutásért játszhatott: a NAVI kényelmesen megverte a FaZe-t, míg a fnatic csak nagy nehezen tudta a B8-et. Lényeg a lényeg, a NAVI és a fnatic már biztosan ott lesznek Párizsban. Sőt, ezzel a győzelemmel a NAVI lett az egyetlen szervezet a játék történetében, akik az összes Majorön ott voltak, szóval innen is gratulálunk a történelmi sikerükhöz. A FaZe és a B8 ma ismét próbálkozhatnak a továbbjutással. Ezzel párhuzamosan négy csapat a kiesés elkerüléséért játszott, így elbúcsúztunk a SAWtól és a Viperiotól, életben maradt az OG és a Sprout.

Másodszor, nyolc csapat 1-1-gyel kezdte meg a tegnapi napot, tehát nekik még egy Bo1-et játszaniuk kellett ahhoz, hogy valamelyik irányba meginduljanak. Itt győztesként jött ki a BNE az Apeks ellen, valamint a GamerLegion Boombl4 1WIN-je ellen. De ami még fontosabb és egyben aggasztóbb, hogy a Falcons 16:8-ra verte a MOUZt Vertigón, míg az Into the Breach 16:13-ra legyőzte a címvédő Virtus.pro-t Mirage-on.

Ez azt jelenti, hogy az utóbbi két csapat egymás ellen fog játszani 1-2-ben, a vesztes pedig már ma ki fog esni az utolsó CS:GO Major tornácáról! A Virtus.pro-nál az eddigi koppenhágai eredményeik annyira elbizonytalanították a csapatot, hogy menet közben cserélnek: szombat délelőtt jelentették be, hogy ma délután KaiR0N- helyett már n0rb3r7 fog játszani! A szervezet vezetője úgy fogalmazott a nyilatkozatában, hogy „a fiatal játékosok nem szoknak hozzá azonnal a LAN-események nyomásához, főleg olyan fontosakéhoz, mint egy RMR”. Ez egy igen furcsa magyarázat annak fényében, hogy nem csak KaiR0N, de FL1Tet leszámítva az egész csapat gyenge ezen a tornán egyénileg.

Magyar közvetítés

A BLAST.tv Párizs Major európai RMR-jeit élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi, mindig naprakész menetrend szerint:

Április 8. - szombat
11:00 - 1WIN vs OG
14:45 - Virtus.pro vs MOUZ
18:30 - FaZe vs Bad News Eagles

EU A RMR ágrajz a 2. nap után

Érdekel a többi régió? Kövesd az RMR gyűjtőcikkünk, ahol folyamatosan beszámolunk a legfontosabb infókról!

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!