Batman 10 elhanyagolt ellenfele, akik megérdemelnének végre egy filmet

Batman 10 elhanyagolt ellenfele, akik megérdemelnének végre egy filmet

Ezek közül szinte bárki kaphatna egy izgalmas felvezetést és akkor remek filmet láthatnánk velük.

Christopher Nolan trilógiája a 2000-es évek elején elképesztően nagyot ment, hiszen egyedülálló módon és teljes mértékben realisztikusan igyekezett bemutatni a Denevérember történetét, a megszületésétől kezdve, a bukásán át a felemelkedésééig. Ráadásul Heath Ledger olyan Jokert alakított a nagyvásznon, amit azt hiszem soha az életben nem felejtenek le azok, akik látták. Egyszerűen zseniális „bohóc” volt, talán túlságosan is, ami végül az életére is hatással volt, hiszen egyesek szerint a szerep miatt halt végül meg. Nolan viszont csak Batman néhány ellenfelét mutatta ba a trilógiában, miközben előtte egy olyan filmsorozat is készült, ahol jóval több gonosztevő törhetett borsot az igazságosztó orra alá. Persze ezek közül jó néhány inkább a vicc kategóriába tartozik, gondoljunk csak a Tommy Lee Jones féle Kétarcra vagy a Schwarzenegger által játszott Mr. Fagyra, de Uma Thurman sem biztos, hogy büszke a Méregcsókjára. Mindenesetre ezek egytől egyig A listás rosszfiúk vagy lányok, pedig Gotham világa tele van furábbnál-furább és érdekesebbnél érdekesebb gonosztevőkkel.

Matt Reeves aztán igyekezett ismét egy másik megvilágításban képernyőre vinni Batman történetét, és bár abban egyetérthetünk, a detektív bőregér és a komorabb hangvételű nyomozás jól állt az új alkotásnak, és még Rébusz (Riddler) felvezetése is nagyszerűre sikeredett, minden másban harmatgyengére sikeredett a film. A folytatás viszont mégis zöld utat kapott, bár egyelőre csak annyit lehet sejteni a második részről, hogy a stáblista utáni jelenetben feltűnt Joker központi szereplője lehet, de aztán kitudja milyen tervei vannak a rendezőnek.

A másik érdekesség, hogy Joker is önálló életre kelt, Joaquin Phoenix depresszív bohóca pedig szintén lenyűgözte a rajongókat, miközben már a második résznek a forgatásai is zajlanak, amiben Lady Gaga játszhatja majd Harley Queent. További szereplőkről viszont itt sem esett még szó, egyedül Harvey Dent (Kétarc) neve merült fel, mint lehetséges szereplő. Továbbá egy Clayface (Agyagpofa) filmről pletykálnak, azonban ez a projekt egyelőre csak lóg a levegőben és még azt sem tudni, hogy valóban elkészül-e.

Ezen neveket követően az már látszik, hogy sok összetett és szórakoztató ellenfele van Batmannek. De mi a helyzet a meg nem énekelt hősökkel? Vagy jobban mondva gonosztevőkkel. A Batman képregények sötét és komor történetei során számtalan ellenfél látott már napvilágot, de valahogy a filmekben sosem kaptak lehetőséget a B vagy C listás karakterek. Az alábbiakban pont ezért 10 olyan gazembert mutatunk meg nektek, akiknek simán megvan a karizmája ahhoz, hogy Batman ellen harcoljanak a filmvásznon, de eddig mindig feledésbe merültek vagy épp ellenkezőleg, még csak esélyt sem kaptak.

Kattints a képre a galériáért:


Clayface (Agyagpofa)

Galéria

Kövess Minket!



Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.