EU RMR: Megverték a VP-t, jöhet a FaZe?!

EU RMR: Megverték a VP-t, jöhet a FaZe?!

A MOUZ igen szerencsétlen sorsolást kapott ismételten, de a tegnapi győzelemmel biztosították, hogy még két esélyük legyen kijutni Párizsba.

Végéhez érnek ma a Párizs Major RMR-jei Ázsiában, Amerikában és Európában is. Pontosabban, ezutóbbiban csak az A jelű, mert kedden jön majd a B csoport. Ez azt jelenti, hogy újabb búcsúzók és továbbjutók kerültek meg Európában tegnap, a meglepetések száma pedig exponenciálisan növekszik a rendezvényen minden egyes eltelt nappal. Mint tegnap is írtuk, a legnagyobb meglepetés eddig az volt, hogy a Virtus.pro az utolsó pillanatban – egy igen mondvacsinált ürüggyel – lecserélte KaiR0Nt n0rb3r7-re a MOUZ elleni kiesési rangadó előtt. Azonban ez a taktika nem jött be, így torzsiék igencsak elkalapálták őket.

De mielőtt kitérünk erre, nézzük meg gyorsan, hogy mi történt a többi meccsen! A továbbjutási rangadókon a GamerLegion megverte a Falconst 2-1-re, az Into the Breach ugyanígy a B8-et és a Bad News Eagles a FaZe-t 2-0-ra. A győztesek tehát már ottlesznek Párizsban, míg a vesztesek ma ismét ringbe szállnak. Ami a svájci rendszerben 1-2-re álló csapatokat illeti, az OG kiejtette Boombl4-ék 1WINjét, az Apeks a Sproutot, a MOUZ pedig a Virtus.pro-t. Tehát a Majorök történetében először lemarad a címvédő ötös, amire technikailag csak a PGL Stockholm Major óta van lehetőség, de ettől még nem lesz kevésbé tragikus.

Ez a meccs egyébként nem csak ezek miatt volt izgalmas – legalábbis a magyar MOUZ rajongóknak. Torzsi és frozen párosa ugyanis bucira verte az őket Rióban kiejtő VP-t: Mirage-on és Ancientön is 12:3-as CT-oldalakat produkáltak, majd a második félidőkben sem kellett nekik túl sok idő ahhoz, hogy lezárják a pályákat.

A MOUZ győzelme egyértelmű üzenet volt mindenkinek, aki felül akar kerekedni rajtuk a továbbiakban. Már csak az a kérdés, hogy az RMR utolsó fordulójában velük összesorsolt FaZe is megkapta-e? A NAVI és a BNE elleni meccseken meglepően gyengének tűntek karriganék kontrasztban és így a MOUZnak is reális esélye van ellenük. Persze, ha netalántán nem sikerülne torzsiéknak ezt behúzni, akkor sem veszett minden, hiszen a VP elleni győzelmükkel szavatolták, hogy legrosszabb esetben az utolsó esélyt érő selejtezőn még ott lehessenek – tehát csakis a továbbjutás a tét egyelőre, nem a kiesés.

Magyar közvetítés

A BLAST.tv Párizs Major európai RMR-jeit élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi, mindig naprakész menetrend szerint:

Április 9. - vasárnap
11:00 - Falcons vs OG
14:45 - FaZe vs MOUZ

EU A RMR ágrajz a 3. nap után

Érdekel a többi régió? Kövesd az RMR gyűjtőcikkünk, ahol folyamatosan beszámolunk a legfontosabb infókról!

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!