Valami bűzlik a Virtus.pro hirtelen jött cseréje körül

Valami bűzlik a Virtus.pro hirtelen jött cseréje körül

Végülis így is lehet történelmet írni...

Pár napja még minden CS:GO-őrült örömmel fogadta a hír, miszerint végre visszatérhet a Virtus.pro! Az orosz-ukrán konfliktus következményeként a csapatnak még tavaly le kellett mondani nevéről, logójáról, szponzorairól, így lettek ők az Outsiders. Az ötös azonban cseppet sem riadt vissza a helyzettől, inkább magabiztosan megnyerték a tavaly őszi IEM Rio Majort. Ezek után egyértelmű, hogy a BLAST.tv Paris Major egyik legnagyobb esélyeseiként érkeztek meg Dániába az RMR-tornára, hogy aztán negatív rekordot felállítva ki is essenek onnan. A CS:GO történelmében ezelőtt soha nem fordult még elő, hogy az aktuális Major bajnok a következő tornára ki sem jut. A VP-nek most sajnos sikerült ezt elérnie, ráadásul elég furcsa körülmények között.

Miután már 1-2-es mérleggel a kiesés szélén állt a csapat, hirtelen cseréltek! A pár hónapja érkezett Kair0N- kikerült a kezdő ötösből, helyét pedig pont az a n0rb3r7 vette át, aki bár bajnoki címet szerzett Rióban, mégis lecserélték Kair0N-ra. Alapvetően furcsa döntés ez, hiszen nagyon ritkán látunk olyat, hogy egy csapat a torna közben cserél játékost, méghozzá saját akaratából, nem pedig valamilyen külső tényező nyomására. A VP vezetősége azzal indokolta a cserét, hogy Kair0N- még fiatal, nincs elég tapasztalata, hogy a lehető legjobbat nyújtsa a szervereken. A sztori azonban ezek után vett egy furcsa fordulatot, ami után már képtelenség eldönteni, hogy mi folyik éppen a Virtus.pro körül.

A VP a csere után a MOUZ-zal játszott és ki is kaptak! Torzsiék valósággal átgázoltak a csapaton, akik így 1-3-as mérleggel búcsúztak az RMR-től és a Majortől is. A meccs után a helyszínen nyilván mindenki n0rb3r7-tel szeretett volna beszélni, ám a VP ezt megtiltotta, sőt, azt sem engedték senkinek, hogy más játékost a cseréről faggassanak.

Miért? Nyilván nem kell elárulni senkinek olyan titkokat és stratégiai döntések mikéntjét, ami csak a VP-re tartozik, de a kommunikáció elől való teljes elzárkózás picit soknak tűnik. Hát még az, hogy hamar szárnyra kapott a pletyka, miszerint Kair0N-nak lejáró vízuma miatt kellett távoznia. Ezt néhány szóban ő maga is megerősítette online, ám azt a posztot gyorsan törölte aztán.

Mi történik a VP-vel? Felelőtlenül cserélnek verseny közben, kamuznak annak okáról, elzárkóznak a kommunikáció elől és a törölt poszt alapján a játékosaikat is elhallgattatják, miközben erőfitogtatás nélkül esnek ki a Majoről... Valami nagyon nincs most rendben és alighanem ez a következő hetekben kibukik majd a csapat oldalán.

A BLAST.tv Paris Major EU RMR mai menetrendje az esport1tv-n:

Kövess Minket!