K&H MNEB LoL: Címvédés, avagy egy nagyon sima 3-0 története

Nem volt egy súlycsoportban a magyar nagydöntő két résztvevője.

Már az előjelek alapján sejteni lehetett, hogy a Békéscsabai E-sport Egyesületnek kisebb csodára van szüksége, ha egyáltalán Sutyerákba akarnak rúgni a címvédő Lenovo Legion Honvéd ellen. White Shadee helyére Dormamu érkezett Frenna mellé, de a duó nem tudta hozni azt a nagydöntőben azt, amit korábban a szurkolók láthattak a BEE bot lane-jétől. Az LLH könnyed játékkal, magabiztos középső szakaszok mellett húzta be az újabb bajnoki címet, méghozzá egy teljesen magyar ötössel, amire még sosem volt példa a K&H MNEB LoL történetében. A 3-0 önmagáért beszél, de Rabbanóék nyakában szépen csillog az ezüstérem is.

Lenovo Legion Honvéd vs Békéscsabai E-sport Egyesület (3-0)

Pályaelőnnyel érkeztek meg Lagolinasék a fináléra, így csak két pontot kellett szerezniük ahhoz, hogy újra ők emelhessék magasra a trófeát. Az első összecsapáson egyetlen percre sem tudta magához ragadni az aranyelőnyt a BEE, végig az LLH irányított a Szurdokban. A látványos megmozdulásokért legtöbb alkalommal az alsó ösvényre kellett szegezni a tekintetet, ahol Benzz és Sekkou párosa lubickolt egy jót. A visszavágón Frenna és Dormamu jóval visszafogottabb stílust vett fel, ami segített abban, hogy az LLH a korai szakaszban ne tudjon ellépni. Rabbano első választással elhozott Kindredje nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így az is belefért a bajnoknak, hogy Frenzy kifejezetten gyengén kezdett.

A békéscsabaiaknál Acsi és Rabbano tudta hozni azt a formát, ami eddig a győzelmeket jelentette a csapat számára, de egy LLH szintű csapat ellen még ez is kevésnek bizonyult.

Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H 2023-as tavaszi minor kupájának győztese a Lenovo Legion Honvéd

A Xeanny-Frenzy-Lagolinas-Benzz-Sekkou ötös egyetlen mapot veszített az egész tornán, teljesen megérdemelten ülhetnek fel a trónra.

Kövess Minket!



Szerinted ki volt a döntő legjobb játékosa?