K&H MNEB: Véget értek a Rainbow Six Siege osztályozó kupák!

K&H MNEB: Véget értek a Rainbow Six Siege osztályozó kupák!

Nyolcan szállhatnak ringbe a zárt selejtezők során, de kik lesznek ott a főeseményen?

Április 2-án, illetve április 9-én rendezték meg a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Rainbow Six Siege versenyének nyílt selejtezőit, ezzel hivatalosan is kezdetét vette az idei magyar R6S idény! Az első összecsapásra 12 csapat jelentkezett, míg a második kvalira 11 ötös érkezett meg, hogy szerencsét próbáljanak a K&H MNEB ötödik szezonjában.

Az első selejtezőről a Spirit Gaming Academy, az LFO?, a MetaTensei BLUE, illetve a Ranked Herok jutottak tovább. Az előbbi két ötös szinte végig a felső ágon tudott maradni: az LFO az első mérkőzésén 7-4-re győzte le a MetaTensei ötösét, majd 2-0-ra nyertek a Ranked Herokkal szemben a bejutásért folytatott Bo3-on. Végül az első seedelésért vívott összecsapáson a Spirit Gaminggel találták szembe magukat, de rajtuk is keresztül jutott Herháger "Szundi" Gáborék csapata, majd a nagydöntőben ismét megverték a Meta Tensei BLUE-t, ezúttal 7-3-ra, hogy ők váljanak az első nyílt selejtező legjobb csapatává. A Meta Tensei-nek viszont nem kell szomorkodnia, ugyanis az LFO ellen elszenvedett vereséget követően talpra tudtak állni, az alsó ágon pedig 7-5-re nyertek a Voice-Abuse és az Islakék brigádjával szemben, végül pedig a Fenix Prot és a Ranked Herokat is legyőzték.

A negyedik továbbjutó helyet a Ranked Herok húzta be, miután az LFO elleni 0-2-t követően megverték a Vadkanok ötösét, de a Tensei-el nem bírtak, a harmadik helyre pedig a Spirit Gaming Academy fért be, ugyanis Seredi "Shorty" Péterék a felső ági döntőben nem tudták megverni az LFO játékosait, azonban az előtte való teljesítményüknek köszönhetően nem kerültek az alsó ágra.

A második open kvalin a Cyberium Esport Team tudott feltámadni, ugyanis Czibere "Gorii" Szabolcsék az alsó ágról tértek vissza, hogy végül az április 9-én tartott osztályozó kupa legjobbjai legyenek. Az ötös az első körben összekerült a Bim Bam Boom csapatával, akikkel szemben 4-7-re kikaptak, utána viszont nem hibáztak a budapesti srácok: az alsó ágon először a -8iq-t győzték le, majd 7-0-ra verték a Valami vicces nevű mixet. Ezt követően az Mneb jövünk nevét sikerült meghazudtolniuk, ugyanis 2-0-ra verték meg őket, így meggátolva a csapatot abban, hogy elérjék álmaikat. Az alsó ági elődöntőn még a Bim Bam Boomon is sikerült bosszút állniuk, majd az Eagle Sports elleni seeding matchet 7-2-re húzták be. Jöhetett a végső leszámolás, ahol a Crushers. ellen léptek szerverre. Bár egyáltalán nem volt könnyű dolga a csapatnak, végül a Cyberium Esport Team a hosszabbításban 8-7-re nyerni tudott.

A Crushers. azonban biztosan ott lesz a zárt selejtezőkben, ugyanis a Grand Finalön kívül egy vereséget sem szenvedtek el, a Bim Bam Boom, az Mneb jövünk és az EagleSports ellen is magabiztosak tudtak maradni. Mögéjük sorolt be az Eagle Sports, akik nem tudták kamatoztatni a hibátlan felső ági menetelésüket, végül pedig a Bim Bam Boom sem maradt hoppon, ugyanis Székely "Freox." Nyikitáék negyedik helye bőven elég volt a bejutáshoz.

A nyílt selejtezők nyolc legeredményesebb csapatával legközelebb április 15-én, a K&H MNEB Rainbow Six Siege tornájának zárt selejtezőjén találkozhattok. Az LFO? a Bim Bam Boommal csap össze, a Cyberium Esport Team a Ranked Herok ellen játszik, a Spirit Gaming ifjoncai a Crushers. ötösével küzd meg, míg az EagleSports a Meta Tensei BLUE-val vetekszik azért, hogy életben tartsák az álmaikat a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság főtáblájával kapcsolatban. Figyeljétek a HUNESZ és az K&H MNEB kiírásait az információkért, valamint olvassátok az Esport1-et a legfrissebb K&H MNEB-hírekért!

Kövess Minket!