CS:GO: Több mint 140 millió forintért kelt egy AK skin!

CS:GO: Több mint 140 millió forintért kelt egy AK skin!

Jól nézzétek meg, mert a CS:GO történetének legdrágább fegyver skinjét aligha fogjátok látni még egyszer, miután egy kínai gyűjtő bezsebelte azt.

Nem is volt olyan régen – csupán egy hónapja –, hogy az akkor átváltva 60 millió forintot érő AK-47 Wild Lotus cseréjéről írtunk. Ez a szakértők szerint a top 10 legnagyobb skincserék egyike volt. De az előző hétvégén nyélbe ütött 174 millió forintos üzlethez képest még az is aprópénznek tűnik valahogyan.

Ugyanis zipeL – egy dán skinkereskedő – közreműködésével összehozták a játék második vagy harmadik (attól függően, hogy inflációval is számolunk-e) legnagyobb cseréjét, amiben Luksusbums két ritka Case Hardened skinje talált gazdára: egy teljesen kék AK-47, valamint egy hasonló, úgynevezett „blue gem” Karambit. De mitől értek ezek ennyit?

Akik járatosak a Case Hardened skinek világában, tudhatják, hogy a közel vagy teljesen kék minták igen ritka darabok és általában annál többet ér egy ilyen fegyverkinézet, minél kékebb a minta. Éppen ezért a legtöbb AK-47 ebből a kollekcióból már pár száz dollárért elérhető. Viszont a csúcson ott van a 661-es minta, ami a legkékebb mind közül. Igaz, ez egyelőre csak kevéssé használt StatTrak verzióban létezik, gyári újat még nem nyitottak.

A zipeL által lebonyolított üzletben is egy ilyen ritka darabról volt szó. De mégha csak ennyit tudna! Már így is kerülne a skin maga vagy 150 ezer dollárba (~52 millió forintba). De ami a csillagok közé repítette az értékét, az a ráragasztott Katowice 2014 Titan Holo matricák – ezek történetéről nemrég írtunk. Egy ilyen sticker manapság 60 ezer dollár (~21 millió forint) körül szerezhető be, ezen az AK-n pedig van belőle négy darab is. Szóval a feltuningolt skin több mint 140 millió forintot ért a kínai vásárlónak!

És akkor – ha már lúd, legyen kövér alapon – még rádobták a szintén ritkaságnak számító Karambitot. Ez nagyjából 100 ezer dollárt (~34 millió forintot) érhet a szakértők szerint. Ebben fontos szerepe van annak, hogy pontosan olyan a mintája, mint a méltán híres, 1,5 millió dolláros (~516 millió forintos) blue gemnek. Az egyetlen különbség, ami miatt ennyire „olcsó” ahhoz képest, hogy ez nem gyári új, hanem csak viseletes.

Borítókép: zipeL

Kövess Minket!