Könyvtárat varázsolt a Heroic Rióból, kiesett a FURIA

Könyvtárat varázsolt a Heroic Rióból, kiesett a FURIA

Hiábavaló volt KSCERATO minden próbálkozása, mert ezt a Heroicot tegnap nem lehetett legyőzni.

Tegnap este folytatódott az IEM Rio 2023, méghozzá a negyeddöntőkkel, ahol a Vitality a BIG, a Heroic pedig a hazai hősök, azaz a FURIA ellen léphetett a szerverre. A végeredményeket tekintve nem történt nagy meglepetés, mindkét esetben a favoritnak tekinthető felek nyertek. De ez még nem jelenti azt, hogy unalmas szériákat kaptunk volna!

A Vitalitynek két pálya kellett ahhoz, hogy legyőzzék a németeket, akikért – talán mondani sem kell – nem volt oda a brazil közönség. Ennek ellenére egészen jó rajtot fogtak Nuke-on, hiszen ZywOo kicsit lassan indult be a túloldalon. Egy ponton 7:2-re is vezetett a BIG, pedig elbukták a pisztolykört is. A félidő végére szépíteni tudott a Vitality, a 6:9-es T-oldal bíztatónak tűnt. A második félidőben pedig meg is mutatták, hogy mit lehet ebből kihozni: Spinx és dupreeh vezetésével 10 kört hoztak a BIG 3 körével szemben, ezzel 16:12-re fordítva a pályát.

Mirage-on szintén a BIG kezdett erősebben, de az itt már magára találó ZywOo ellen vajmi kevés esélyük volt – Magisk remek játékáról nem is beszélve. Ez a duó felváltva szedte szét a BIG támadásait az első félidőben a 9:6-os előnyért, majd a T-oldalon dupreeh és Spinx is beszálltak a buliba, hogy 16:12-nél gyors véget vessenek a németek elődöntős álmainak. TabseNék bár biztosan csalódottak, mindent összevetve büszkék lehetnek arra, hogy egyáltalán idáig eljutottak az RMR-es bukásuk után. A csapatból külön dícséret illeti Krimbót, aki ezen a meccsen rengeteget tett azért, hogy versenyben tartsa a csapatát.

A Vitality győzelme után jöhetett a nap fénypontja, vagyis a brazil FURIA összecsapása a világ egyik legjobbjával, a Heroickal. A közönség számára meglehetősen vidáman indult a mérkőzés, hiszen Infernon egy 10:5-ös CT-oldalt hozott össze a hazai csapat, KSCERATO pedig megállíthatatlannak tűnt – 21-6-os K-D-val fejezte be a félidőt. A térfélcsere után ugyan a Heroic egyenlíteni tudott, fordítani nem, így 16:12-nél a FURIA behúzta az első pályát. A közönség ezen a ponton annyira hangos volt már, hogy a dánok később azt mondták, sokszor hallani is nehéz volt egymást.

Persze a széria vége még messze volt, Mirage-on pedig elhallgatatták a brazilokat cadiaNék. Az első félidőben ugyanis 12:3-ra hozták a CT-oldalt, köszönhetően például a dán irányító elképesztő clutch körének. A fordulás után azonban nem egy gyors győzelem következett, hanem egy nagy visszatérés a braziloktól. De miközben a FURIA játékosai amiatt aggódtak, hogy képesek lesznek-e fordítani az álláson, a Heroic lassan lopta a távolságot a 16. körgyőzelemig – ezt végül a 28. körben szerezték meg.

A széria Ancientön dőlt el, ahol a T-oldalon kezdő FURIA egy ponton 8:1-re is vezetett – a közönség legnagyobb örömére. A Heroicot azonban nem lehetett ilyen könnyen eltenni láb alól, a félidő végére 6:9-re mentették az állást. A térfélcsere után pedig onnan folytatták, ahol abbahagyták, így hamarosan 15:10-et mutatott a nevük mellett az eredményjelző.

A domináns játék néhány remek hívásnak volt köszönhető, cadiaN egyértelműen elemében volt ilyen téren a T-oldalon. Az pedig csak bónusz volt, hogy ezzel befogta teljes Brazília száját. A FURIA persze a legkevésbé sem örült ennek, hiszen ezen a ponton egyetlen kör választotta el őket a kieséstől. Bár saffee és yuurih is hoztak pár szép kört még ezután, amivel életben tartották a csapatukat, végül 13:16-nál véget ért a meccs és kiesett a FURIA.

KÖZVETÍTÉS

Az IEM Rio 2023 versenyét magyarul, élőben közvetíti az Esport1TV, amelyet szokás szerint a Twitch csatornánkon vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

04.22. - szombat
17:00 - Cloud9 vs Vitality
20:30 - NAVI vs Heroic

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!