Szörnyű tragédiával ért véget a The Mandalorian 3. évada

Szörnyű tragédiával ért véget a The Mandalorian 3. évada

Nem volt ez rossz, csak picit többre számítottunk... picit sokkal többre.

Pár napja véget ért a The Mandalorian 3. évada is. A széria harmadik felvonására is egy izgalmas, látványos, eseménydús ás eléggé összecsapott, már-már átgondolatlan befejezéssel ért véget. A harmadik évad ki is csúszott az első kettőnél megszokott 90+-os átlagos értékelésből és "csak" 87%-ot kapott a Rotten Tomatoeson. A cikk innentől enyhén spoileres, úgyhogy aki még nem látta a The Mandalorian 3. évadát, az később jöjjön ide vissza.

Picit olyan érzésem volt az évadot nézve, mintha az elején szerették volna elnyújtani, mintha telepakolták volna mellékküldetéssel a fő cselekményt, aztán a végén rájöttek, hogy valahogy le kéne zárniuk, nincs több epizód, ezért picit minden összecsapottra sikeredett. Nem igazán mélyült el Grogu és Din Djarin kapcsolata, Bo-Katan nem nézett szembe a mythoszaurusszal, sehol nincs az Első Rend, Mandalór újjászületett meg nem is, Gideon pedig szintén elhamarkodott véget ért.

Az évad legszomorúbb balesete azonban nem őt érte. A Star Wars-rajongók körében nagy hullámokat csapott, hogy az évad utolsó részében megsemmisült a Darksaber, ráadásul meglehetősen méltatlan módon. Hogy mi az a darksaber és miért annyira fontos, arról a következő cikkben írtunk.

Gideon és Bo-Katan összecsapásakor előbbi egyszerűen összezúzta a fegyvert. Persze beskar páncél volt rajta, de a nézők így is értetlenül álltak a jelenet előtt. A Star Wars-univerzum egyik legjelentősebb fegyvere tényleg így ért véget? Összetörték, mint egy műanyag játékot?

Ettől azért picit többet vártunk volna. Valószínűleg jó döntés volt, hogy kiírták a fegyvert a történetből, de azt nem így kellett volna. És mindezek után tényleg ott maradtunk egy lecsapott befejezéssel. Én személy szerint vártam volna valami új cameót, egy újabb legendás karakter felbukkanását, az Első Rend első kézzelfogható nyomait vagy esetleg Thrawn admirálist, akiről bár ugyan beszéltek, de mégis izgalmasabb lett volna ha láthatjuk is őt az utolsó másodpercekben, felvezetve azzal a hamarosan érkező Ahsoka-sorozatot.

Kíváncsian várjuk mit hoz majd a 4. évad. Hiszen lesz 4. évad! Ez már biztos, ahogy az is, hogy Dave Filoni mozifilmet gyárt a The Mandalorian korszakában, lehet, hogy az a film lesz majd Din Djarin és Grogu történetének végső lezárása?

Kövess Minket!