Megvan melyik sorozat mintájára készül el a God of War és a Horizon széria

Megvan melyik sorozat mintájára készül el a God of War és a Horizon széria

Akkora sikert aratott az HBO Max ezzel az adaptációval, hogy kitaposta más címek előtt is az utat a soroztok világában.

Azt már tudjuk egy ideje, hogy készül a God of War és a Horizon videójátékok televíziós adaptációja is, de most az is kiderült, melyik sikerszéria volt a legnagyobb hatással a projektekre. A sorozatok producere kijelentette, hogy a The Last of Ushoz hasonló módon szeretnék tető alá hozni a két következő alkotásukat. Joel és Ellie kalandja az utóbbi évtizedek egyik, ha nem a legjobb videójátékos adaptációjának számít, mi sem mutatja ezt jobban, hogy részről-részre nőtt a nézők száma és a rajongók nagy része elégedetten állt fel az első évadot követően a képernyő elől. Ennek ellenére azért általában nehézséget szokott jelenteni egy videojáték sikeres adaptálása a nagy- vagy kisvászonra. A videójátékok hosszúak, tömények, és objektíve különböznek más médiumoktól, mivel interaktívak. Az elmúlt időszakban amúgyis inkább filmekben gondolkoztak egy-egy ilyen cím kapcsán, de számos sikertelen próbálkozás után szép lassan áthelyeződött a figyelem a televízióra, jobban mondva a streamingplatformok jóval nagyobb lehetőséget rejtenek ezen a téren. A The Last of Us első szezonjának sikerével sokan rájöttek, hogy egy játék hű adaptációja igen is lehetséges és megéri. Bár messze nem ez az első igazán sikeres videojáték-adaptáció, vitathatatlanul az első a sorban, amelyik pontosan igyekezett elmesélni a játék történetét, méghozzá úgy, hogy nem sok kompromisszumot kötött.

Ezzel együtt Asad Qizilbash, a PlayStation Productions vezetője az hivatalos PlayStation Podcastban megjegyezte, hogy mennyire fontos ezt szem előtt tartani más PlayStation-címek esetében is. Már csak azért is, mert az Amazon és a Netflix gondozásában készül majd el a God of War, illetve a Horizon sorozat is, és úgy tűnik, hogy szeretnék a The Last of Us példáját követni.

„Ugyanolyan gondosan szeretnénk követni azt a formulát, amit a The Last of Us esetében alkalmaztunk, tehát a Horizon [és] a God of War kapcsán is ezen az úton szeretnénk haladni majd. El fogjuk mesélni a játék történetét, mert megtehetjük, mert ez egy sorozat, van rá időnk, és lesz elég epizód hozzá, hogy meg tudjuk csinálni. Nem próbáljuk belezsúfolni egy kétórás filmbe. A játék történetét megkapják a rajongók, de emellett lehetőségünk lesz arra is, hogy más karaktereket is jobban bemutassunk és több olyan világot építsünk fel, amit a játékban nem tudunk megtenni az ügynökség miatt. Ez nagyon izgalmas számomra, és a rajongók imádják majd, mert látni fogják, ahogy a játék életre kel, de emellett sok új dolgot is megismernek majd, mint a The Last of Us-ban is.”

Ez elég érdekes információ, főleg annak függvényében, hogy a Horizon-sorozatot illetően azt pletykálták, az inkább egy előzményfilm lesz, ami a játék világát bővítené ki, nem pedig újrameséli azt. Ez azonban Qizilbash nyilatkozata után alighanem téves feltevés, mivel inkább egy Horizon Zero Dawn hű adaptációra számíthatunk majd.

Kövess Minket!