Mire számít az E1TV stábja Párizsban? – 3. rész, Shane

Mire számít az E1TV stábja Párizsban? – 3. rész, Shane

Folytatódik a legújabb Major váró sorozatunk, ahol az Esport1TV kommentátorait faggatjuk ki a párizsi várakozásaikkal kapcsolatban.

Még 9 nap és indul a BLAST.tv Párizs Major, amely több szempontból is a CS:GO éra végét jelenti majd. Éppen ezért hatalmasak a tétek és ennek megfelelően a várakozás is. De nem csak a rajongók várják a párizsi tornát, hanem az Esport1TV kommentátorai is. LoyALlal kezdve a sort igyeztünk kifaggatni őket a Majorrel kapcsolatos gondolataikról és rögtön kiderült, hogy minimális az egyetértés a stábunkban, hiszen R3H4B teljesen más kezébe vízionálja a bajnoki trófeát. Most pedig Shane véleményei következnek: nézzük, hogy sikerült-e előállnia egy harmadik opcióval vagy inkább az előző megszólalók valamelyikének véleményét osztotta.

Jön az utolsó CS:GO Major, de mielőtt rátérnénk, merengjünk el kicsit a múlton. Melyik volt az első Major, amit láttál? Melyik volt a kedvenced és melyiket tartod a legrosszabbnak?

„A 2015-ös Katowice Majort láttam először, a mai napig jó visszaemlékezni a jó öreg CSGO Lounge-os időszakra. :D Amikor minden meccs után aranyeső és az ember sose tudta, mit kap. Az öreg Virtus Pro legendás csapatára, jó kis Cache-sel és Cobblestone-nal megfűszerezve. Kedvencre talán a tavalyi, 2022-es antwerpeni Majort tenném, hiszen volt szerencsém kint lenni. Brutális volt a helyszínen a feeling, nagyon jó mérkőzésekkel, nagyon érdekes embereket ismerhettem meg a helyszínen és mivel még a szerencse is mellettem volt, sikerült jó sok profival találkoznom, köztük ZywOoval, apEXszel, cadiaNnel, KennyS-szel, misutaaaval stb. Rossz Major pedig sose volt és sose lesz ebben a játékban!”

Visszatérve a jelenre, az elmúlt három-négy hónap alapján mely csapatoknak lehet esélye a Majorön szerinted?

Jelenlegi helyzetben így, hogy lefutott az IEM Rio, én azt gondolom hogy a Vitality a nagy befutó, főleg, hogy hazai pályán fognak játszani. NAVI természetesen mindig sima befutó lehet. Faze minden bizonnyal ott lesz a top 3-ban. G2 pedig a lendületük függvénye, hogy behúzzák-e a Majort vagy már a Challenger szakaszból se jutnak ki. Jelenleg őket tartom a legkevésbé kiegyensúlyozottnak.”

Szerinted melyik az a csapat, ami messzire juthat Párizsban, de senki sem számít rájuk, azaz sötét ló?

BNE nagy Major menő, szerintem ők képesek elmenni a Playoff szakaszig is, főleg, hogy már most a legenda státuszról folytatják!”

Mire számítasz a MOUZtól és torzsitól?

A MOUZ érzéseim szerint a rájátszásig el fog jutni. Már itt, az RMR során megmutatta a csapat, hogy 1-2-ből képes felállni és a VP-t 2-0 ra, majd a FaZe-t 2-1 re verték és így jutottak a Challenger szakaszba. Minden kész a csapat számára a top 4-be jutáshoz. Volt szerencsém torzsival pár percet csevegni erről a minap és ő is úgy érzi, hogy a csapat simán készen áll ezen a Majorön arra, hogy ne álljanak meg a top 4-nél! Bizakodó vagyok.”

Melyik csapat nyerheti meg a Majort szerinted? Miért?

Talán a Vitality? Hazai pálya, apEXnek ezzel meg lenne koronázva a karrierje és akár még vissza is vonulhatna ezután. Illetve már ZywOo-nak kijár egy Major-cím.”

Mely csapat(ok) fog(nak) a vártnál rosszabbul szerepelni Párizsban?

Sorry Leszki, de szerintem a G2. Mint már korábban említettem, a G2 most nagyon sok melót belerak a játékba, viszont én úgy érzem, hogy vagy nagyon adja nekik a játék, vagy teljesen átlagos játékot játszanak és olykor bárki képes őket elverni. Talán a G2 lehet a feketeleves csapat ezen a Majorön.”

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről!

Kövess Minket!