Győzelem utáni túlfűtött vágy, pénzeső, csapatszellem és miegymás

Győzelem utáni túlfűtött vágy, pénzeső, csapatszellem és miegymás

Egy szó mint száz: üdv a tournamentek világában.

A CIKK HORVÁTH PETRA, AZ AMG DAO MUNKATÁRSÁNAK TOLLÁBÓL SZÜLETETT.

Egy korábbi írásunkban már beszámoltunk arról, hogy miként tehetsz szert bevételre - kriptovaluták formájában - egyes videojátékok űzésével. Egy gondolat erejéig már ott is érintettük a tournamentek nyújtotta lehetőségeket, most azonban szeretnénk kicsit jobban elmélyedni ebben a témában.

Aki jártas valamelyest az e-sport világában az biztosan hallott már a különböző versenyekről és bajnokságokról, ahol a profi játékosok, akár csapatban, akár egyénileg megmérettethetik magukat és tudásukat. A tournamentek is hasonló sémára épülnek, ráadásul egyre több online videojáték szervez ilyeneket időről-időre, nem csekély összdíjazást felkínálva a résztvevőknek - hopp a dollár jelek a szemedben.

De melyik éri meg jobban, a play-and-earn vagy a tournament?

Nos, mindkét típusú játékok mellett lehet pro és kontra érveket felsorakoztatni, de valójában a legfőbb kérdések inkább azok, hogy: mi a célod, milyen a személyiséged és milyen üzemanyag hajt téged?

Például, ha magányos farkasnak tartod magad, aki nehezen dolgozik össze másokkal, és nincsenek nagyratörő terveid játékosként, de azért egy kis mellékes bevétel sosem jön rosszul, akkor valószínűleg a P&E játékokban találod meg a számításaid.

Hogyha a véredben van a csapatjáték, hajt a győzelem utáni vágy és nem bánod, ha nevet szerzel, esetleg karriert építesz, mint gamer, akkor imádni fogod a tournamenteket is.

Oké, oké, de mennyi az annyi?

Álszentség lenne abba a hitbe ringatni magunkat, hogy az első bekezdés óta nem a “Jó, de mennyi az a nem csekély?” kérdés pörög újra és újra a gondolataidban, szóval vegyünk sorra néhány játékot, amik mostanság pénz osztogatós kedvükben vannak/voltak.

The Bornless

Egy alfa fázisban lévő túlélő horror FPS (First-person shooter) játék a Cathedral Studios jóvoltából, ahol jelenleg $20.000 összdíjazású liga fut.

Battle for Giostone 

Egy MOBA (azaz “többjátékos online harci aréna”) játék, amit leginkább a LoL-hoz vagy Dota-hoz tudnánk hasonlítani, az M-Tech Entertainment gondozásában, ahol szintén $20.000 az összdíjazás.

Tower Conquest

Hogy a telefonos videojátékok szerelmeseinek is kedveskedjünk, egy stratégiai játék - brutál cuki grafikával -, ahol nemrég egy $10.000-os tournament futott.

Legends at War

A fentiekben említett cikkben is szereplő RTS (Real-time strategy) játék a Sabre Games jóvoltából, amit az Age of Empires-hez tudnánk hasonlítani, és ahol egy $5000 összdíjazású tournament zajlott le nemrégiben.

The Wake

Végül, de nem utolsó sorban egy Diablo szerű RPG (role-playing game), amit a Disa Studio fejleszt, ahol szintén egy $5000-os tournament futott, és amin - nem mellesleg, khm - az AMG DAO-s srácok második helyezést értek el.

Ezzel a kicsit sem szembetűnő célzással pedig el is érkeztünk ahhoz a kardinális ponthoz, ami összeköti a lelkes, szárnyait próbálgató vagy már csuklóból kirázó, de a tökéletes csapatot kereső játékosokat a pénzszerzési lehetőségekkel - dobpergés -, alias az AMG DAO-hoz. Nem csupán a fenti felsorolásban szereplő összes játékot próbálhatod ki a segítségükkel - sok egyéb más mellett -, de kellő ügyességgel a tournamentek alkalmával képviselheted a közösséget is, esélyt kapva a “nem csekély” összegek megszerzésére.

Akár magányos farkasként, akár vérbeli csapatjátékosként érdekel a P&E, a videojátékok vagy a tournamentek világa, ők az embereid és hidd el, tárt karokkal várnak.

Kövess Minket!