Egy teljesen új Star Wars-játékról pletykálnak a messzi-messzi galaxisban

Egy teljesen új Star Wars-játékról pletykálnak a messzi-messzi galaxisban

Ideje lesz megint gyűjteni a nyersanyagot, kiképezni az egységeket és végigtolni a kampányokat, reméljük.

Az utóbbi évek Star Wars játék felhozatala nagyon is rendben volt. Előbb a Fallen Order mutatott nagyot majd a Lego Star Wars talált értő közönségre és ugyan a Battlefront II-nek megvannak a hibái, de azért az is elég szórakoztató. Ugyan a Jedi: Survivor technikai gondokkal küzd, de amennyiben ezek kapnak egy kis figyelmet, akkor ez is egy igazán jó kaland lehet egy messzi-messzi galaxisban. Azonban van egy műfaj, ami már rég nem kapott figyelmet, pedig megérdemelte volna.

RTS-ből gyakorlatilag a 2006-os Empire at War óta nem kaptunk igazán semmit. Voltak ugyan próbálkozások a mobil játékoknál, de ez a rajongóknak édes kevés. Viszont most úgy tűnik egy új remény van a láthatáron. A Star Wars nap alkalmából Josh West összerakott egy listát a valaha volt legjobb Csillagok Háborúja játékokból, amin persze az Empire at War is szerepelt. Ha pedig már rajta volt, akkor West egy Tweetben is kiemelte a Petroglyph tizenöt éves stratégiai játékát. Közben pedig feltette a kérdést, hogy mikor jöhet el az ideje annak, hogy új SW játék lásson napvilágot ebben a műfajban. Erre pedig egy olyan választ kapott, amire ő sem számított.

Andy Robinson, a Playtonic korábbi írója szerint az új RTS már nincs is olyan messze. Erre jött West válasza, miszerint a Respawn projektjét el is felejtette. Ezután viszont Robinson ledobta az atomot.

Szóval van egy patinás fejlesztő csapat, aki éppen ezen dolgozik. Lehetne megint a Petroglyph, de náluk most minden bizonnyal az Earthbreakers pörög. Ez pedig annyit jelent, hogy marad a Relic, mint lehetséges csapat. Náluk lassan a Homeworld 3 és a Company of Heroes 3 is lecseng és nem jelentették még be, hogy mi lesz a következő projekt. Szóval bőven lehet, hogy ők lesznek az ‘elkövetők’. 

Persze ez az egész egy merő spekuláció, nincs semmilyen konkrét bizonyíték a kezünkben, hogy biztosat mondjunk. Ugyan az EA Star Wars license ebben az évben lejár, ami számos lehetőséget hordoz magában, de ez sem jelenti azt, hogy biztos a Csillagok Háborúja RTS jövője. Úgy tűnik sajnos, hogy meg kell várnunk, amíg hivatalos infó érkezik.

Kövess Minket!