Star Wars Jedi Survivor: befutott a 4. patch, ami helyrepofozza a játékot

Star Wars Jedi Survivor: befutott a 4. patch, ami helyrepofozza a játékot

A PC-sek azonban csak később örülhetnek neki, mint a konzolosok.

Nem ez az első tripla A kategóriás cím az évben (Hogwarts Legacy, The Last of Us), amelyet pocsék állapotban adtak ki, ami azért kicsit lehangoló, mert a Star Wars Jedi Survivor esetében már 70 eurót csengettek ki érte a rajongók. Ráadásul lassan két hete be lehet már szerezni a játékot, de még mindig komoly optimalizációs gondok vannak vele.

Néhány apróbb frissítéssel már előállt az EA, de ezek számottevően azért nem orvosoltak minden nagyobb problémát. A jó hír viszont az, hogy egy tweetben osztották meg a közösséggel a negyedik patch tartalmát. A fejlesztők továbbra is azon munkálkodnak, hogy minden tekintetben egy játszható és élvezhető játékot varázsoljanak Cal Kestis új kalandjából, de nincsenek könnyű helyzetben, hiszen ahány felhasználó, annyiféle problémával szembesülnek, különösen PC-n. Ennek apropóján egyébként a megjelenés napján csúnyán lehúzta a közösség Steamen a Survivort, bár azóta a néhány fixnek köszönhetően a többnyire negatív jelző vegyesre módosult, de még lesz munkája a Respawnnak a programmal.

A Star Wars Jedi: Survivor 4. javítása május 9-én élesedik, de csak konzolokon (PS5 és Xbox Series X/S), míg a PC-s játékosok valamikor ezen a héten kapják meg az updatet. A patch leírásából egyébként az derül ki, hogy ez a fix egy csomó, a játékban jelenlévő problémát javít, ezek közül pedig sok módosítás kizárólag a PC-s verzióra vonatkozik. Ha minden igaz, akkor a 4. patch után jobb raytracing teljesítményt kapunk, a streamelés is gördülékenyebbé válik, bizonyos vizuális effekteket pedig javítottak. Emellett megoldódik a PS5-ös verzió HDR-rel kapcsolatos problémája, de az eddig tapasztalt összeomlásokat is sikerült kiküszöbölni.

A javítócsomag jó pár bugot, illetve animációs hibát – amely egyébként a játék későbbi szakaszában megszakított egy jelenetet – is megszüntet. Arra is fény derült, hogy a fejlesztők tovább dolgoznak a Star Wars Jedi: Survivor PC-s verzióját érintő teljesítményproblémák megoldásán, illetve a csapat el akarja érni, hogy a játék jobban kihasználja a számítógépek processzorait és videókártyáit.

Kövess Minket!