Párizs Major: A FaZe és a NIP is ott lesz a következő szakaszban

Párizs Major: A FaZe és a NIP is ott lesz a következő szakaszban

Még három kiadó hely maradt a Legends stage-en, de vajon kik fogják behúzni ezeket? Tartsatok velünk ma is és kiderül!

Folytatódik az utolsó CS:GO Major, miután az Apeks, a FaZe és a NIP is kiharcolta a továbbjutást. Ezzel egyidőben az OG, a TheMongolz és a Complexity is elbúcsúzott Párizstól. Tehát a Challengers stage utolsó napjához érve már csak három kiadó hely maradt, de igen ádáz harcokra számíthatunk majd, semmi sem dőlt még el papíron sem. Hiszen olyan csapatok vannak még harcban ezekért a helyekért, mint a paiN, a Liquid, a GamerLegion, a Monte, a FORZE és a Grayhound – nehéz lenne megtippelni, ki lesz ezek közül a befutó. De nézzük, hogy mi is történt tegnap pontosan!

A Major harmadik játéknapja a kiesési rangadókkal indult. A Monte mongolok elleni meccse már csak azért is érdekesnek tűnt előzetesen, mert az ukrán többségű csapatnak pont az az Inferno az instant vétója, amin hónapok óta remekel a TheMongolz a világ legjobbjai ellen. Bár ez egyértelmű hátrányt jelentett nekik, azért keményen küzdöttek mindvégig: Nuke-on majdnem visszajöttek 4:11-ről, Anubison rövid ideig még vezettek is, de végül mindkét pálya elúszott.

A GamerLegion és az OG összecsapásán egy szoros, de elveszített Overpass után degster, flameZ és NEOFRAG domináns játékkal egyenlített Mirage-on. Viszont siuhy és kompániája bucira verte őket Ancientön egy gyönyörű T-oldallal, amire nem volt válaszuk. Ezzel a MOUZt is kiejtő csapat kiosztotta azt a pofont az OG-nak, ami talán gyökeres változásra kényszeríti őket nexa távollétében. A harmadik kiesési rangadó ezekhez képest egészen egyszerű volt: a Liquid játékosai Anubison egy 12:3-as T-oldal után nehezen, de lezárták a pályát, majd Overpasson 15 CT-kört hozva az első félidőben mutatták meg a honfitársaiknak, hogy merre kell úszni hazáig. Ha már Liquid, mellékesen jegyeznénk meg, hogy minden nap lehet hallani tőlük valami tej módjára érő interjút, de az egyik ilyenből kiderült, hogy YEKINDAR az IGL a legtöbb pályán. Jó tudni.

A továbbjutási rangadókon is volt izgalom bőségesen. A FaZe a FORZE ellen játszott például, az RMR után pedig jogosan kérdőjelezték meg többen is, hogy mihez kezdenek ezzel a nyomással? Hiszen ott is 2-0-ról sikerült majdnem elrontaniuk mindent. De most láthatóan komolyabb volt a csapat és így az egyének is teljesítettek. Egy szép Overpass CT-oldal után, amelyet rainnek köszönhetnek, csak idő kérdése volt a győzelem. 15:3-ról azonban visszajött a FORZE és mindössze három kör hiányzott nekik a hosszabbításhoz, mire a FaZe végre bevitte az utolsó döfést. Nem éppen a legkényelmesebb győzelem, de győzelem. Nuke-ra érve Twistzz tündökölt az első félidőben. Az így 9:6-ra behúzott T-oldal után a csapatok még egy darabig fej-fej mellett haladtak. De rain – és sokak meglepetésére karrigan – remek játékának hála képesek voltak a víz felett maradni és megnyerni a szériát. 

A napot az Apeks–paiN és a Grayhound–NIP találkozókkal zártuk. Előbbin mindkét csapat elhozta a saját választásait (Ancient 16:11 Apeksnek, Vertigo 16:13 paiNnek), így Anubison dőlt el a széria és a következő szakaszban kiadó hely sorsa. Viszont a brazilok nem tudták megállítani STYKOékat a legújabb kompetitív pályán, ahol egy szoros első félidő után jL és jkaem vezetésével dominált az európai csapat. Utóbbi mérkőzésen pedig még az olykor tapasztalt megingásaik ellenére is egyértelmű favorit volt a NIP: Aleksibéknek végül Mirage-t és Infernot is sikerült relatíve könnyen megnyerniük, hiába volt mindkét pályán pár heroikus pillanata az ausztráloknak.

EREDMÉNYEK A harmaDIK NAP VÉGÉN

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről, melynek mai meccseit az alábbi menetrend szerint követhetitek velünk:

05.11. - csütörtök
11:30 - FORZE vs GamerLegion
15:30 - Monte vs paiN
19:30 - Grayhound vs Liquid

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!