18

Elmúltál már 18 éves?


/
TMP CS:GO Masters: Duplázott a BEE és dominált a Honvéd

TMP CS:GO Masters: Duplázott a BEE és dominált a Honvéd

A Békéscsabai E-sport Egyesület átvette a tabella vezetését, a Lenovo Legion Honvéd pedig továbbjutó helyen áll jelenleg a TippmixPro CS:GO Masters tavaszi szezonjában.

Tegnap este már TippmixPro CS:GO Masters tavaszi alapszakaszának 5. játéknapját követhettük. Azaz bőven túl vagyunk a félidőn és kezd körvonalazódni, hogy kik lehetnek ott a rájátszásban. Persze még semmi sem dőlt el véglegesen: hiába van kétszer annyi pontja az éllovasoknak, mint a középmezőnynek, fontos meccsek várnak még mindenkire és meg lehet ezt még fordítani. Bár néhol kicsit becsapós a tabella olyan szempontból, hogy nem mindenki játszotta le az összes eredetileg tervezett mérkőzését időpont ütközések miatt. Így sajnos a hét legjobban várt rangadója, az iPon Esport vs DomiNation elmaradt tegnap – ezt várhatóan a következő fordulók során pótolhatják be.

Meccs nélkül azért nem maradtunk így sem: volt itt IAS vs BEE, LLH vs XDHUN és BEE vs MetaTensei összecsapás is. Az első meccsen egy Infernoval indult a móka, ahol a békéscsabai szervezet játékosai 16:9-re nyertek egy szép CT-oldalt követően, amivel 10:5-ös vezetést tudtak kialakítani. Ancientön már nem volt ilyen könnyű dolguk, hiszen itt az Illés Akadémia Spirit csapata 0:5-ről 9:6-ra fordította meg az állást az első félidőben védőként. A fordulás után pedig folytatták, amit megkezdtek: egy ponton 11:6-ra is vezettek már. Első CT-körét egy force-szal tette fel az eredményjelzőre a BEE, majd ennek köszönhetően megindult a felzárkózás is – a csapatok 12:12-nél kerültek egálba. Innentől pedig újra megnyílt a lehetőség a BEE-nek a győzelemre, amit végül 16:14-nél hoztak össze, így 2-0-ra nyerve a szériát.

A másik két meccs párhuzamosan zajlott, tehát csak az egyiket, a BEE vs MetaTenseit láthattátok a közvetítésünkön. De mielőtt rátérnénk annak az izgalmaira, egy pár szót azért ejtsünk az LLH vs XDHUNról is, hiszen a Honvéd játékosai ezzel bezsebelték a harmadik győzelmüket a bajnokságban. Ráadásul két pálya alatt mindössze 15 kört engedtek ki a kezükből (16:7, 16:8), tehát igen dominánsak voltak tegnap este.

No de, BEE vs MetaTensei. Miután elhalasztották a szervezők az iPon Esport–DomiNation találkozót, talán ez a párosítás tűnt a legígéretesebb találkozónak tegnap. Hiszen a MetaTensei ötöse még a vereségeiknél is igen kompetitív volt, vagyis a pontjaik száma egyáltalán nem tükrözi azt, hogy hol is állnak a mezőnyben. Ennek megfelelően igen erősen kezdtek az ezidáig remekül játszó BEE ellen: Infernon 11:4-es vezetést szereztek a CT-oldalon úgy, hogy egy ponton 10:1 is volt az állás, tehát a játék első harmadában egyértelműen működött náluk minden, amit csináltak. A térfélcsere után a BEE ugyan zárkózni kezdett rájuk, így egyre izgalmasabb lett a pálya. De a teljes comeback nem jött össze, szóval 16:12-nél igen jó esélyt adott magának a MetaTensei arra, hogy behúzzák a szériát is.

Mirage-on azonban egy nagy pofonba szaladtak bele, a BEE egy 16:7-es gyors győzelemmel hozta magát vissza a játékba. A széria tehát nem itt, hanem Overpasson dőlt el. Er9kék pedig az előző pályán felbuzdulva folyamatos kontrollt gyakoroltak: az elejétől a végéig ők vezettek, mindezt úgy, hogy a T-oldalon kezdtek. A 10:5-ös félidő után még lehetett volna visszaút a MetaTenseinek, de csak idő kérdése volt, hogy mikor zárja le a pályát a BEE. Vagyis hiába zárkózott fel egészen 12:14-ig a MetaTensei, a végén 16:12-re a BEE nyert.

A 2023-AS TAVASZI TIPPMIXPRO CS:GO MASTERS AKTUÁLIS TABELLÁJA

  1. Békéscsabai E-Sport Egyesület - 12 pont
  2. iPon Esport - 12 pont
  3. DomiNation - 9 pont
  4. Lenovo Legion Honvéd - 9 pont
  5. MetaTensei Esports - 6 pont
  6. Illés Akadémia Spirit - 6 pont
  7. XDHUN - 0 pont
  8. Spirit Gaming - 0 pont

A KÖVETKEZŐ FORDULÓ MECCSEI

A következő, számszerint 6. forduló meccseinek időpontjai a BLAST.tv Párizs Major miatt még változhatnak, ezért figyeljétek a mi és a szervezők felületeit is a pontos információkért!

Kövess Minket!



Gamer szótár