BLAST.tv Paris Major: Francia földön, francia győzelem!

A Vitality húzta be az utolsó CS:GO Majort, a hazai szurkolók legnagyobb örömére!

19 Major tornát élt meg a CS:GO! 2013 óta rendeznek Majoröket a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb e-sportjában és elképesztő, hogy hová jutott 10 év alatt a CS:GO. 2013-ban még egy pici csarnokban, iroda székeken ülve nyert Majort a Fnatic, tegnap pedig több, mint 10 ezer szurkoló előtt, hazai pályán tudott győzedelmeskedni a Vitality!

Ellenfelük az a GamerLegion volt, akik 0-2-vel kezdték a Champions Stage szakaszt, de végül egészen a döntőig meneteltek. A nevesebb ötösök most is idő előtt elhullottak. A G2, a Fnatic, a NaVi be sem jutottak a rájátszásba, míg a Liquid vagy a Heroic a playoffban búcsúzott a versenytől. Ne essünk abba a hibába, hogy nem ismerjük el a GamerLegion eredményeit! Tény, hogy ha csak a nevüket nézzük, akkor a G2, a FaZe, a NaVi legendásabb alakulatok, de egy Majorön nem a nevek alapján dőlnek el a meccsek. A GamerLegion most erősebb volt, mint a legtöbb legendás csapat, ez pedig egészen az ezüstéremig repítette őket.

A döntőre sajnos elfogytak, eltűnt az olajozottan működő, stabil és precíz GamerLegion, helyét átvette a kapkodó, ideges és talán megijedt GamerLegion, akik így nem tudtak kellő erőt képviselni a Vitality ötösével szemben. apEXék két pálya alatt száguldottak át rajtuk, 2-0-ra megnyerve a BLAST.tv Paris CS:GO Majort.

„Elképesztő most itt állni a színpadon. A világot jelenti ez most nekem, nem tudom hogyan írjam le pontosan. Nincs ennél jobb érzés a világon." - nyilatkozta örömkönnyekkel küszködve és elcsukló hangon apEX.

Bár felállásuk már EU mix, francia gyökereik vannak, francia játékosokkal, akik most hazai pályán, hazai közönség előtt bizonyíthattak. Ráadásul a torna MVP-je is francia játékos lett, ki más, mint ZywOo, aki végre felért a csúcsra! 4-5 évvel ezelőtt még csalónak tartották őt FACEIT-en, nem beszélt angolul így nem jósoltak neki nagy nemzetközi jövőt, mára viszont Major győztes és Major MVP játékos lett, aki korunk egyik, ha nem a legjobb profi Counter-Strike-játékosa.

„Még túltengnek az érzelmek, de végre megcsináltuk! Nem hiszem, hogy le tudnám írni mit érzek most, a legjobb érzés a világon. Ku...ra megcsináltuk! Megnyertük a Majort, megnyertük a döntőt. Most csak a családomra vágyok, hogy megölelhessem őket, ők tették ezt lehetővé és persze a fantasztikus szurkolóink. Kib....ttul megcsináltuk, nem tudom mi mást mondhatnék." - mondta ZywOo a döntő után.

A Vitality tehát elfoglalta a profi Counter-Strike trónját, onnan várják a 2023-as szezon további részét, a Counter-Strike 2 megjelenését és persze a CS2 első Majorét, amit jövő tavasszal tartanak majd.

Óriásit ment a BLAST.tv Paris Major a Twitchen, a magyar közvetítés is kiemelkedő minőségű volt és rég nem látott tömegeket vonzott a képernyők elé. Köszönjük minden egyes CS:GO-rajongónak, aki velünk együtt követte a világ utolsó CS:GO Majorét!

Kövess Minket!



Gamer szótár