LoL: Új csapatba került mini-Uzi

LoL: Új csapatba került mini-Uzi

Majdnem három évig volt meghatározó játékosa a háromszoros MSI-győztes együttesnek a lövész, de most úgy döntött, itt az ideje váltani.

A valaha volt legjobb ADC-k listáján csak nagyon kevés szakértő van, aki nem Uzinak adná oda az első helyet. A kínai League of Legends legnagyobb és legismertebb alakja 2012-ben vágott bele a profi karrierbe, hogy a világbajnokságon kívül mindent megnyerjen, amit lehetséges. A Royal Club, majd később a Royal Never Give Up játékosaként történelmi tetteket hajtott végre Jian Zi-Hao, ezért is volt elképesztően nehéz feladat őt pótolnia a háromszoros MSI-győztesnek. Végül úgy döntött az RNG vezetősége, hogy egy kvázi ismeretlen srác vállára teszik ezt a hatalmas terhet, ő volt GALA.

Majdnem 3 év az RNG-ben, de ennek a korszaknak most vége

A 22 éves srác két MSI-t nyert az egyik legnagyobb múlttal rendelkező kínai együttesben, de a Worldsön elődjéhez hasonlóan neki sem jött ki tökéletesen a lépés. Mindenképpen csalódást keltő az a két negyeddöntős helyezés, amit 2021-ben és 2022-ben fel tudtak mutatni Xiaohu és GALA vezetésével az RNG-sek a világbajnokságokon, de ekkor még nem tudta senki, hogy 2023-ban már egy ilyen helyezés is a csodával lenne egyenlő. Xiaohu kiválása, valamint az edzői stáb lecserélése után teljesen szétestek a játékosok, amit az LPL 2023 Spring Playoffsban elért 7-8. hely remekül illusztrál. Érthető, hogy GALA váltani akart, mivel számára az elmúlt években ismeretlen volt az, hogy a középmezőny alján kelljen harcolnia a győzelmekért.

Kapóra jött az RNG-nek az LNG Esports, mivel Tarzanék úgy döntöttek, hogy 1-1-ben kicserélik LP-t GALÁra. Ezzel összeállt a sárkányos címer alatt egy Zika-Tarzan-Scout-GALA-Hang ötös, amely csak a nevek alapján mindenképpen esélyes arra, hogy az októberben startoló vb-n képviselje a legnagyobb major régiót.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Szerinted az LNG Esports ott lesz a 2023-as Worldsön?