LoL: Koccinthatnak a fejlesztők, remekül sikerült a mini-rework

A statisztika nem hazudik, sikerként könyvelhető el a kisebb méretű átdolgozás.

2022 szeptemberében érkeztek meg az első konkrét információk arról, hogy a gömbökkel dobálózó mágus hamarosan kap egy kisebb átdolgozást. Végül októberben, a 12.19-es League of Legends-frissítéssel megérkezett a Syndra mini-rework, amely összességében az egyik legjobbnak tekinthető az utóbbi évekből. De miért lehet ezt állítani? Természetesen a statisztikák alapján, amelyeket folyamatosan lehet követni mind a Solo Queue-ra, mind a profi összecsapásokra vonatkozóan.

A számok nem hazudnak

Jelenleg SQ-ban Platina rang felett 50,3%-os győzelmi arányt tud felmutatni a mágus, amellyel a középmezőnyben kap helyet. Nem teljesít túl rosszul Aurelion Sol és Annie ellen, így valóban releváns tényezőnek tekinthető. A profik csak 2023-ban 612 alkalommal tiltották, 555 mérkőzésen pickelték. A 29%-os részvétel nem számít túl magasnak, de mégis árulkodik arról, hogy nehéz megkerülni a hőst. Az 555 lejátszott meccsen 48,6%-os győzelmi arányt hozott eddig Syndra, ami mindenképpen vállalható. Elég csak abba belegondolni, hogy Malphite mennyire életképtelen volt a 2023-as MSI-on, hiába bíztak benne a világ legjobb játékosai és edzői.

De mégsem elégedettek a játékosok a Syndra mini-reworkkel?

Az idézők az alábbi kritikákkal illetik a játékegyensúlyért felelős csapatot.

  • Elvették Syndra identitását
  • Tulajdonképpen egy Viktor-klónt csináltak belőle
  • Egy újabb skálázódó control mage került le a tervezőasztalról
  • És még csúnya is a végső képesség ikonja

Vitathatatlan, hogy átalakult a felhasználási módja a hősnek, mivel tényleg a késői szakaszban érik be igazán. Az ultiba épített kivégzés elképesztő erővel ruházza fel Syndrát, akár tankok lebontására is használható, ami hatalmas fegyvertény az elmúlt hónapok metájában. Egyelőre nincs tervben, hogy bármilyen irányba is eltolnák a karakter értékeit a rioterek, vagyis tényleg elkönyvelhető, hogy szép munkát végeztek a fejlesztők, mivel egy-két negatívabb hangvételű visszajelzés mellett minden alátámasztja a mini-rework sikerességét.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Szerinted melyik karakter a legjobb Syndra ellen az alábbi háromból?