2 milliárdot bukott a stúdió, de az új Tomb Raider nincs veszélyben

2 milliárdot bukott a stúdió, de az új Tomb Raider nincs veszélyben

Állítólag minden rendben... állítólag.

A svéd Embracer Group olyan IP-k tulajdonával kérkedhet, mint a Borderlands, a The Lord of the Rings szórakoztatóipari felhasználása és vagy a Tomb Raider. Ha úgy vesszük, nekik köszönhetjük a pár napja megjelent The Lord of the Rings: Gollumot is, bár olyan "jól" sikerült  a játék, hogy abban sok köszönet nincs.

Az Embracer a napokban jelentette be, hogy úgy tűnik kútba esett egy elég fontos szponzori megállapodásuk, így egy 2 milliárd dolláros üzletet buktak. Részvényeik azonnal zuhanásba kezdtek, csaknem 40%-ot estek a bejelentést követően. Jogosan aggódnak a játékosok, hogy mi lesz így kedvenc programjaikkal, amiket pont az Embracer igazgatna. Mi lesz például az új Tomb Raider játékkal?

2023 januárja óta tudjuk, hogy évekig velünk lesz még Lara. Az Embracer 2 milliárdos vesztesége után a fejlesztők, a Crystal Dynamics csapata nyugtatta meg a játékosokat. Elmondásuk szerint nincs miért aggódnunk, az új Tomb Raider fejlesztését nem befolyásolja a dugába dőlt partneri együttműködés, jól haladnak a munkával.

Bízzunk benne, hogy tényleg így van. Őrült pénzek mennek el egy AAA-kategóriás játék fejlesztésére, azt a 2 milliárdos veszteséget, pedig bármelyik csapat megérezheti. Még a Tomb Raider fejlesztői is.

Kövess Minket!



Gamer szótár