Feltámadhat hamvaiból a PUBG?

Feltámadhat hamvaiból a PUBG?

Sokan sokszor eltemették a PUBG-t már, de még tartja magát az úttörő battle royale.

Úgy néz ki, hogy a PUBG újra beindulhat. A legendás címnek – amely az egyik úttörője volt a battle royale játékoknak – óriási szerepe volt abban, hogy ez a műfaj elképesztően népszerű legyen és olyan óriásokat termeljen ki, mint a Fortnite, a Call of Duty Warzone és az Apex Legends. Viszont ez a hármas kicsit el is nyomta, amin csak részben segített, hogy végül a többiekhez hasonlóan ingyenessé vált.

Az új, 23.2-es patch-csel azonban visszatérhet a régi fénye. Steamen konkrétan szárnyal a Krafton címe, a rangsorban éppen csak az első CS:GO mögött helyezkedik el. Ennek kulcsa a feléledésben van. A PUBG egy nehéz játék, könnyen lehet, hogy egy egész sorozatot úgy játszol végig, hogy még csak egy killt sem szerzel, nem is beszélve a meccsgyőzelemről. Az olyan gyorsabb tempójú és megbocsátóbb battle royale riválisokkal szemben, mint a Fortnite és a Call of Duty, a PUBG mindig is hátrányban volt, ám ezen most változtattak.

A nemrég megjelent 23.2-es frissítésnek köszönhetően, ha téged vagy a csapattársaidat megölik, lehetőség van arra, hogy visszahozzanak a játékba. Mindössze annyit kell tenned, hogy visszaszerezz egy chipet a zsákmányládájukból, és vagy elviszed egy speciális újraélesztési pontra, vagy használsz egy mobilt, amit guberálással találhatsz. Ezáltal neked vagy elhullott társadnak esélye van visszatérni. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez csak normál és egyéni játékban működik, rangsorolt meccsen nem és kizárólag az Erangel, Miramar és Deston pályákon. De egy másik nagy átalakítással együtt, amely lehetővé teszi, hogy a kiütött bajtársakat járműveken belül biztonságba helyezd, elég hívogatóvá teszi ismét a PUBG-t a játékosok számára. Ami látványos, 13. helyről a másodikra ugrott a Steam charts listán annak ellenére, hogy az egyidejű játékosszám továbbra is csökken. Könnyen lehet azonban, hogy ez a trend hamarosan megfordul a változtatásoknak köszönhetően.

Kövess Minket!



Gamer szótár