Magyar PUBG Válogatott: Egy, a Riot Gamestől érkező Battle Royale érdekes lehetne

Magyar PUBG Válogatott: Egy, a Riot Gamestől érkező Battle Royale érdekes lehetne

Vajon mitől jobb a mobilos PUBG, mint a PC-s verzió? A Magyar PUBG Válogatott válaszol!

A hazai válogatóverseny akadályait már sikerrel vette a csapat, most pedig a néhány héttel később kezdődő európai regionális selejtezőkre készül a Magyar PUBG Mobile Válogatott. A srácokat már kifaggattuk a céljaikról, felkészülésükről és magáról a csapat összetételéről, azt az interjút a következő cikkben olvashatjátok.

De ha már volt alkalmunk beszélgetni a csapattal, akkor nem csak a válogatott eseményeiről, de magáról a játékról is kifaggattuk őket. Hiszen a PUBG bár nagy lendülettel indult el anno, lassan, de biztosan a legtöbb figyelem átterelődött a játék mobilos változatára, a PUBG Mobile-ra. Lássuk mit gondol a Magyar PUBG Mobile Válogatott erről a jelenségről.

Esport1: A mobilos címek főleg Ázsiában hódították meg a gamereket. Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy nyugatabbra sosem lettek annyira népszerűek ezek a programok? 

Prókai Zsolt: „Szerintem Ázsiában sokkal nagyobb energiát szánnak a mobilos e-sportra, ott amatőr, haladó és profi szintekre vannak bontva a versenyek, egyszerűen sokkal nagyobb az érdeklődés."

Molnár Hunor: Azt is érdemes hozzá tenni, hogy Ázsiában fogékonyabbak az új dolgokra, ilyen szempontból egyszerűbb megfogni az emberek érdeklődését."

Esport1: Habár Magyarországon is sokan játszanak a játékkal, mégis kevesen foglalkoznak az e-sport részével.  Miért alakult ez így? 

Prókai Zsolt: Magyarországon is nagyon sokan játszanak a PUBG Mobile-lal és ha nem is sok, de van néhány csapat is. Sajnos nem mind e-sport ready. Sok a taktikai hiányosság, sok helyen hibádzik a kommunikáció és a 3 éves modell alapján 1 irányító van, aki megmondja épp mit fognak csinálni, csak ez nagyon ritkán működik."

Molnár Hunor: „Nem 1 emberen múlik a siker, hanem a teljes csapaton és a PUBG Mobile hazai közössége... mondjuk azt, hogy nem veszik eléggé komolyan. Ilyen hozzáállással viszont nem lehet profi e-sport szintű csapatot építeni."

Esport1: Melyek a legnagyobb különbségek szerinted a mobilos Battle Royale és a PC-s Battle Royale-ok között? 

Prókai Zsolt: „Mára már szinte az összes nagyobb PC-s VR-játék megtalálható mobilon is, szóval szerintem nem sok. Nyilván a grafika mobilon messze van a PC-s verziótól."

Molnár Hunor: A grafika mindenképpen, de nyilván másabb az irányítás, a lövési távolság is. A mobilos PUBG szerintem sokkal pörgősebb mint a PC-s verzió."

Esport1: Miért érdemes szerinted a PUBG Mobile-lal játszani a klasszikus PUBG helyett?

Prókai Zsolt: Ha az e-sport részét nézzük, sokkal több verseny van, nagyobbak a nyeremények, több lehetőséged van arra, hogy elérj valamit, illetve csak egy telefon kell hozzá. Egy olyan PC-s setup, ami alkalmas e-sportra, több millió forint."

Esport1: Maga a BR-műfaj az elmúlt években egyre inkább háttérbe szorult, mi ennek az oka?

Prókai Zsolt: A PUBG Mobile-ban ez pont ellenkezőleg van, egyre több és nagyobbak a versenyek, míg a PC-s verzióban egyre kevesebb."

Esport1: Szerintetek lesz majd olyan játék a következő években, amely a battle royale műfajon belül képes lehet  akár olyan sikereket elérni, mint ami a PUBG-nak sikerült korábban?

Molnár Hunor: „Nem tudom, viszont megnéznék egy BR-játékot, amit a Riot Gamestől, kíváncsi vagyok mit tudnának kihozni belőle."

Ne feledjétek, június 27-én és 28-án jönnek a PUBG Mobile EU regionális selejtezői, tartsatok velünk akkor is és szurkoljuk ki együtt a srácoknak a győzelmeket! A PUBG Mobile válogatottal szemben pedig a következő országok csapatai állnak majd ki:

Albánia Szerbia
Örményország Spanyolország
Bosznia-Hercegovina Törökország
Grúzia Ukrajna
Észak-Macedónia Moldova
Montenegró Horvátország
Norvégia Azerbajdzsán

Kövess Minket!



Gamer szótár