Tudtad, hogy Robert Downey Jr. eredetileg nem Vasembert, hanem egy másik Marvel-karaktert keltett volna életre?

Tudtad, hogy Robert Downey Jr. eredetileg nem Vasembert, hanem egy másik Marvel-karaktert keltett volna életre?

El tudnád őt képzelni egy másik hős bőrében?

Ódákat lehetne zengeni a 2008-as Vasember-filmről. Bár nem ez volt a ma is ismert MCU első felvonása, ez volt az első olyan Marvel-film, ami világszerte kimagasló sikereket ért el, ami egy egészen új korszaknak, Marvel-filmek armadájának ágyazott meg és ami nem mellesleg megmentette Robert Downey Jr. karrierjét. Tavaly télen egyedülálló kitüntetésben részesítették a filmet, beiktatták National Film Registry of the Library of Congress neves gyűjteményébe, ahol az olyan örökérvényű filmremekeket jegyzik, amik mind megváltoztatták kicsit a világunkat. Erre eddig csak két másik képregényfilm volt képes, az 1978-as Superman és a szintén 2008-as The Dark Knight.

Tudtad, hogy a 2008-as Vasember teljesen más mederben is folyhatott volna? Belegondoltál már abba, mi lett volna, ha nem Robert Downey Jr. kapja meg a főszerepet? Persze a film sikeréhez nem csak ő kellett, de kimagasló szerepe benne tagadhatatlan. Az Iron Man idén már 15. évfordulóját ünnepli, ennek örömére pedig több, mint 20 percen át mesél a filmről Kevin Feige és Jon Favreau! Érdemes végighallgatni a beszélgetést, aminek egyik legérdekesebb pontja, hogy Robert Downey Jr. már 2005-ben is esélyes volt az egyik Marvel-karakter szerepére. Mint kiderült, a most 58 éves színész a 2005-ös Fantastic Fourban tűnhetett volna fel, méghozzá Doctor Doom szerepében!

A szerepet végül Julian McMahon kapta meg, de ki tudja miként alakult volna az MCU, ha nem Robert Downey Jr. a Vasember?! Erre a kérdésre már sosem kapunk választ, szerencsére. Bár az MCU sokak szemében megfáradt már, Robert Downey Jr. és Vasember mindig is ez biztos pontja volt a repertoárnak, olyannyira, hogy egyelőre nem is igazán látnánk működni nélküle a formulát.

Kevin Feige és Jon Favreau telejs beszélgetését itt találjátok!

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN