IEM Dallas: A túlélésért játszanak ma torzsiék

IEM Dallas: A túlélésért játszanak ma torzsiék

Egy haláltusáját vívó FURIA ellen kell bizonyítania ma este torzsiéknak.

Tegnap este elrajtolt az IEM Dallas, a G2 és a Heroic pedig már biztosították is a továbbjutásukat a pénteken majd hat csapattal induló rájátszásba. Ez azt jelenti, hogy már csak négy kiadó hely maradt, amiért még tizenketten vannak versenyben – ádáz küzdelmek következnek tehát. A fnatic és a Nouns már el is búcsúztak, de ma még páran csatlakozni fognak hozzájuk a reptéren biztosan, így például a MOUZ–FURIA meccs vesztese is. De nézzük meg gyorsan, hogyan is jutottunk idáig!

Az A-csoportban a Heroic, a MOUZ, az OG és a G2 húzták be a nyitó Bo1-eket, ezt követően pedig egymás ellen játszottak a továbbjutást érő felső ági döntős helyekért. CadiaNék különösebb probléma nélkül lenyelték az egereket, a G2 pedig még ennyire sem izzadt meg a beugróval érkező OG ellenében. A két vesztes így lepottyant az alsó ágra, ahol a 9z már ki is ejtette a fnaticot, a FURIA pedig a Nounst.

Torzsiéknak utóbbi csapat ellen kell játszaniuk ma este, ha szeretnék folytatni a dallasi versengést. Megnyugtató lehet a számukra, hogy az elmúlt hetek alapján a brazilok elképesztően gyengén muzsikálnak a T-oldalon, mert még arT bevallása szerint sem értik a stílust, amit játszanak. Bár ehhez felesleges volt megkérdezni őt, mert a statisztikák is bizonyítják: a Majort is beleértve átlagosan 4 kört sem hoznak ezen a térfélen úgy, hogy olyan pályákat játszanak, mint Inferno, Anubis vagy Ancient. Persze ettől még veszélyes ellenfélnek számítanak, hiszen KSCERATO és yuurih duója képes olykor nagy csodákra és a MOUZ is messze van a tökéletestől jelenleg. Ha összejön torzsiéknak ez a meccs ma este, akkor holnap az OG vagy a 9z várja őket egy továbbjutást érő helyért folyó összecsapáson.

A B-csoportban egyelőre kevesebb akció volt, csak a Bo1-ek mentek le eddig. Persze izgalomból így sem volt hiány, hiszen a nyitómeccsen a FaZe csak hosszabbításban tudta megverni az EG-t. Majd ezt követte egy Liquid elleni Astralis-győzelem, szintén ráadásban. Az ENCE és a Cloud9 viszont könyörtelenül számolt le ellenfeleikkel, a Complexity 7, a Grayhound mindössze 2 körre volt jó. Mindez azt jelenti, hogy ma a FaZe az ENCE ellen, az Astralis pedig a Cloud9 ellen már a rájátszásért játszhat, míg az EG–coL és Liquid–Grayhound találkozók a túlélésről fognak szólni.

Ágrajzok az első nap végén

Közvetítés

Kövessétek velünk az IEM Dallas 2023-at a hét folyamán a twitch.tv/esport1tv-n az alábbi menetrend szerint:

05.30. - kedd
18:00 - Liquid vs Grayhound
21:30 - FURIA vs MOUZ
01:00 - Cloud9 vs Astralis

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár