Ezt ne hagyjátok ki! Torzsiékkal indul mától az IEM Dallas

Ezt ne hagyjátok ki! Torzsiékkal indul mától az IEM Dallas

Érdemes lesz velünk tartani a héten, hiszen a világ néhány legjobb csapatával indul mától az IEM Dallas, az egyik utolsó CS:GO verseny!

A Vitality Major bajnoki címe után egy hét pihenőre vonult a tier 1 Counter-Strike. De nem kell aggódni, hiszen mától már vissza is térnek kedvenceink a képernyőkre, méghozzá egyenesen az egyesült államokbeli Texas szívéből, Dallasból! Számtalan remek csapat méretteti meg magát itt a héten, köztük a szezonjukat megváltani kívánó torzsiék, a hamarosan cserélő Liquid, továbbá olyan nagyágyúk, mint a Heroic, a G2 és a FaZe, akik mind bosszúra vágynak Párizs után. De csak az egyikük nyerhet vasárnap, addig pedig még hosszú út vezet. Szóval nézzük is, mit kell tudni az IEM Dallasról!

Csapatok

A tavaszi szezon utolsó előtti eseménye igen érdekesen kezdődik, hiszen több csapat az utolsó előtti pillanatban állt el az indulástól, míg mások beugróval érkeznek az eseményre. A NAVI vélhetően vízumproblémák miatt, a Virtus.pro pedig ötödik játékos híján hagyja ki Dallast, helyettük az OG és a fnatic kapott egy-egy meghívót. De egyikük sem tud a rendes ötösével érkezni, miután degster és KRIMZ is inkább otthon maradnak személyes okokból. Ezért az OG regalival, míg a fnatic f0resttel érkezik a versenyre. A Dallasban székelő Complexity sem úszta meg problémák nélkül, náluk hallzerket kell helyettesíteni vízumproblémák miatt. Ez azt jelenti, hogy a csapat magjával korábban éveken át játszó Sonic fog beugrani a norvég AWP-s helyett.

Az IEM Dallas kapcsán mégsem ezek a hírek keltették fel a legtöbb ember figyelmét, hanem az, amikor kiderült, hogy ez lesz nitr0 CS:GO karrierjének utolsó versenye. A Liquid veteránja pár napja jelentette be, hogy inkább a családjára fókuszálna a jövőben, ezért a második gyermekének születése után úgy döntött, hogy ideje szegre akasztani az egeret. Szóval YEKINDAR irányít Dallasban és hamarosan indul az új ötödik játékos keresése is. De addig is, alighanem szép búcsúra vágyik nitr0, szóval a Liquid extra motivált lehet ezen a versenyen minden szempontból. Persze nem ők az egyetlenek, akik bizonyítani akarnak Párizs után.

A FaZe, a G2, a Heroic és az ENCE is mind alulteljesítettek a Majorön, most pedig nincs itt a Vitality meg a sok kiscsapat sem, szóval ez egy remek alkalom lehet a CS2 megjelenése előtt még egy gyors trófea bezsebelésére bármilyeküknek. Párizsban szintén gyenge volt a MOUZ és a FURIA is, ezért nagyon kíváncsi mindenki arra, hogy mire lesznek képesek Dallasban, hogy meg tudják-e még fordítani a süllyedő hajót. Továbbá itt van még a Cloud9, akik ugyebár ki sem jutottak Párizsba, vagyis volt idejük készülni erre a tornára. Ők alighanem azt tervezik, hogy megvédik a tavalyi bajnoki címüket. De ez nem lesz könnyű feladat, ugyanis a mezőnyt látva abszolút rejtély, hogy ki nyerheti meg az IEM Dallast az elmúlt hetek nehézségei után. Erre a 250 ezer dolláros kérdésre csak vasárnap kapunk majd igazán jó választ, szóval tartsatok velünk!

A résztvevők teljes listája: MOUZ, FURIA, OG, G2, Nouns, Heroic, 9z, fnatic, FaZe, Evil Geniuses, ENCE, Complexity, Liquid, Astralis, Cloud9, Grayhound

Menetrend

Kövessétek velünk az IEM Dallas 2023-at mától egészen vasárnapig a twitch.tv/esport1tv-n az alábbi menetrend szerint:

05.29. - hétfő
18:00 - G2 vs NOUNS (Bo1)
19:15 - fnatic vs MOUZ (Bo1)
20:30 - ENCE vs Complexity (Bo1)
21:45 - Liquid vs Astralis (Bo1)
23:00-tól hajnalig további két Bo3

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár