A Virtus.pro már csak CS2-ben fog játszani? Újabb versenyt mondtak le

A Virtus.pro már csak CS2-ben fog játszani? Újabb versenyt mondtak le

Hivatalosan még mindig nincs ötödik embere a Virtus.pro-nak.

Tegnap két bejelentést is tett az ESL az IEM Dallas 2023 mezőnyével kapcsolatban. A május 29-én induló tornára ugyanis egy korábban meg nem nevezett európai csapat és a Virtus.pro sem fog tudni elutazni. A helyeiket ezért két másik európai gárda veszi át a Major utáni első nagy versenyen. De az izgalom nem áll meg ennyiben, mert az egyik új résztvevő nem tudja kiállítani a teljes, megszokott felállását. Szóval ők is csak egy csavarral tudnak játszani majd.

OG, de degster nélkül

Először azt jelentette be az ESL, hogy az OG veszi át egy eddig ismeretlen európai csapat helyét Dallasban. A mezőny további csapatait látva a következők egyike lehet az az ötös, amelyik inkább nem élt a lehetőséggel: NAVI, Vitality, NIP, BIG. De ezt megerősíteni ezen a ponton nem tudjuk, csupán spekulálunk. Ennél is érdekesebb azonban, hogy egy degster nélküli OG-t láthatunk majd itt. Ugyanis az org állítása szerint szabadságot ígértek neki erre az időszakra, mert nem volt a naptárjukban Dallas. Viszont, amikor hirtelen beesett a lehetőség, nem akarták megszegni a degster felé tett ígéretüket, meg el is akarták fogadni a meghívást.

Ezért inkább úgy döntöttek, hogy a fnatic egykori akadémistáját, regalit viszik magukkal. A fiatal román tehetségről igen megoszlóak a vélemények internetszerte, de pont nemrég tettünk róla említést a szabadon igazolható játékosok piacának elemzésekor, mint az egyik jobb potenciális tier 1-2 játékos, szóval kíváncsian várjuk, hogyan muzsikál majd az OG-ban!

-VP +fnatic

Ha már fnatic, ők is ott lesznek a szerencsének köszönhetően Dallasban, miután a Virtus.pro az IEM Rio után ezt a versenyt is lemondta. Nem tudjuk, hogy akkor ők most a CS2 megjelenéséig már nem akarnak profi Counter-Strike-ot játszani vagy csak ennyire nem halad az ötödik ember keresése KaiR0N és n0rb3r7 kirakása után? Mindegy is, a fnatic ezzel kapott egy menő lehetőséget a bizonyításra. Aminek alighanem örülnek a gyorsan tragédiába fulladt Major után, ahol egy domináns ITB ellen estek ki megannyi szép teljesítmény, így például a G2 kiejtése után.

Az IEM Dallas végleges mezőnye

Az IEM Dallas 2023 versenyét május 29. és június 4. között élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV csapata.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár