Párizs Major: RIP fnatic, NAVI és NIP, mindig emlékezni fogunk rátok!

Párizs Major: RIP fnatic, NAVI és NIP, mindig emlékezni fogunk rátok!

A Major eddigi három legjobb meccsén nagy nevek hullottak el ugyan, de a műsor megy tovább: csütörtöktől tartsatok velünk a BLAST.tv Párizs Major rájátszásán!

A Major eddigi három legjobb mérkőzését láthatták azok, akik tegnap bekapcsolódtak a magyar közvetítésbe: a FaZe–NAVI találkozóra még a játékosok is úgy hivatkoztak, mint egy döntőre, mert annyira megizzasztotta őket; a fnatic váratlanul teljesen összeomlott egy remekül játszó Into the Breach ellen; az Apeks pedig két hosszabbításos pályán kapta el a nindzsákat úgy, hogy a második pályán hatalmas, már-már behozhatatlan volt a hátrányuk. Végül a NAVI, a fnatic és a NIP kiesésével ért véget az utolsó CS:GO Major Legends stage-e, így kialakult a rájátszás végleges mezőnye.

Mielőtt azonban rátérnénk a rájátszásra, nézzük meg, hogy mi is történt a meccseken! A FaZe és a NAVI összecsapása ugyan szomorú fejlemény volt, mert egy rájátszásban, közönség előtt kellett volna bekövetkezzen, nem pedig egy kiesési rangadón a Legends stage-en. A játékosok ennek ellenére igyekeztek mindent elkövetni a győzelemért – már amire tegnap képesek voltak. Overpasson, a FaZe választásán indult a széria és a T-oldalon kezdő karriganéknek többször is lett volna esélyük akár megnyerni a félidőt, de végül pár félrement kör miatt ez nem következett be, 6:9. A térfélcsere után még tovább nyújtózkodott innen a NAVI, és ugyan valamennyire tudta velük tartani a lépést a FaZe védelme, arra már nem voltak elegek, hogy a vezetést is átvegyék, így 16:13-nál s1mple-ék ünnepelhettek.

Mirage-ra érve többen aggódtak, hogy a FaZe nem lesz képes ebből felállni, de nagyobbat nem is tévedhettek volna: az elbukott pisztolykör és eco után egészen 9:2-ig húztak el, mire a NAVI ismét kört hozott, a félidő végére pedig 11:4 szerepelt az eredményjelzőn. A térfélcsere után már nem sok vizet zavart a NAVI, 16:5-nél zárult a pálya, jöhetett Anubis. A legújabb kompetitív pályán a broky-showban gyönyörködhettünk, a lett játékos a T-oldalon rengeteg alkalommal húzta ki csapatát a bajból és így a NAVI erős és proaktív védelme ellenére is meglett a minimumnak tekinthető 7:8-as félidő.

A fordulás után azonban hiába jött emellé még a pisztolykör, 8:8-ról egészen 15:9-ig húzott el a NAVI! A kiesés szélén állva a FaZe még egyszer erőt vett magán és nehezen, de képes volt hosszabbításra menteni a pályát. Innen pedig második nekifutásra meg is nyerték a szériát, ezzel kiejtve a NAVIt. A csapat rajongói bizonyára el vannak keseredve az eredménytől, de alighanem mérgesek is, mert s1mple az egész szériában, sőt a teljes Majorön csak árnyéka volt önmagának.

A fnatic és az Into the Breach mérkőzése úgy indult, ahogyan azt mindenki tippelte: KRIMZék sorra hozták a támadó köröket Infernon és egészen 10:5-ig jutottak el a félidő végére. Ezen a ponton úgy tűnt, nem is okoz különösebb fejfájást majd behúzni a pályát, de a brit csapat folyamatosan tudott zárkózni rájuk, egy ponton 10:12 szerepelt már a nevük mellett. Azonban innen már nem hibázott sokat a fnatic és 16:12-nél nyertek is. Jöhetett Overpass, ami ráadásul a fnatic választása is volt, tehát a széria virtuálisan véget ért. De nem! Az ITB 14:1-re nyerte meg a CT-oldalt! Ebből visszajönni pedig hatalmas feladat lett volna, ha egyáltalán sikerül, de 16:8-ra tudtak csak szépíteni meziiék. Vertigon pedig még egy ilyen pofonba szaladt bele a fnatic, 3:12-es CT-oldal után 4:16-ra kaptak ki itt, ezzel az ITB játékosai életük első Majorén rögtön a rájátszásig jutottak úgy, hogy tényleg esélytelennek tűntek az első pálya alapján.

A napot az Apeks és a NIP találkozójával zártuk, ahol két klasszikus NIP-pálya, Vertigo és Ancient kerültek elő. Előbbin 9 támadó körrel igen jó helyzetbe került a NIP, de a második félidőben az Apeks is képes volt erre: hiába voltak a nindzsák egészen 14:13-ig lépéselőnyben, a rendes játékidő utolsó körében már nekik kellett küzdeni azért, hogy legalább hosszabbításra menjen a pálya. Végül ez sikerült is, ám ott az Apeks bizonyult erősebbnek, így 19:17-re ők húzták be Vertigot. Ancientön 12:3-as CT-oldallal felelt erre a NIP, a térfélcserét követően pedig 14:3-ig nyújtózkodtak el. Azonban az Apeks headtr1ck minden igyekezete ellenére is visszajött ebből valahogyan 15:15-re, ezzel összehozva az elmúlt idők, de lehet mindenidők legjobb comebackjét. A hosszabbításban pedig meg is fordították az állást, így 19:16-nál nawwk küldhette haza egykori orgját, akik device kedvéért kitették őt annak idején.

EREDMÉNYEK A LEGENDS STAGE végén

A rájátszás ágrajza

A Legends stage végeredményei azt jelentik, hogy a FaZe a Heroic ellen, az Into the Breach a Vitality ellen, míg az Apeks a Liquid ellen játszhat. Szerencsés helyzetben van így a Monte és a GamerLegion is, hiszen közülük a párosításuk miatt garantált, hogy valaki egészen az elődöntőig juthat. Sokaknak fájó lehet, hogy a Heroic–FaZe meccs egy negyeddöntő lesz csütörtök délután és nem később találkoznak. Viszont így elég jó esély van rá, hogy közülük az egyik, illetve a Vitality juthat a döntőbe. Tehát, ha már NiKonak nem is lesz CS:GO Majore, ZywOo pole pozícióba került, hogy nyerjen egyet. Vele együtt pedig dupreeh és zonic is megszerezhetik az ötödik címüket, ezzel a legsikeresebb játékos-edző párossá válhatnak a játék történetében.

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről, melynek következő meccseit az alábbi menetrend szerint követhetitek velünk:

05.18. - csütörtök
15:00 - Heroic vs FaZe
19:00 - Vitality vs Into the Breach

05.19. - péntek
15:00 - Monte vs GamerLegion
19:00 - Liquid vs Apeks

05.20. - szombat
15:00 - elődöntő
19:00 - elődöntő

05.21. - vasárnap
15:00 - showmeccs
17:00 - döntő

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár