NiKo: „Nem érdemeltem meg, hogy nyerjek egy Majort CS:GO-ban”

NiKo: „Nem érdemeltem meg, hogy nyerjek egy Majort CS:GO-ban”

Hatalmas pofont kapott tegnap a G2, amikor kiestek a BLAST.tv Párizs Majorről a fnatic ellen. A nagyját azonban az a NiKo fogta fel, aki a CS:GO karrierje során két döntőt elveszített már és ezúttal is esélyes volt a végső győzelemre.

Ezidáig egyetlen csapat kiesése sem volt annyira sokkoló az utolsó CS:GO Majorön, mint a G2-é. A fnatic elleni kiesési rangadón egyszerűen a legfontosabb pillanatokban omlott össze a csapat a nyomás alatt és ebből még NiKo sem tudta kivágni magukat, hiszen az utolsó pályán kifejezetten alulteljesített most. Ezért most el kell fogadjuk, hogy NiKo vitrinjéből sajnos hiányozni fog a hőn áhított CS:GO Major bajnoki cím, hiába járt hozzá közel Bostonban és Stockholmban is. A fájó vereség után a boszniai játékos egy HLTV-nek adott interjúban beszélt a történtekről – ezt alább olvashatjátok magyarul.

HLTV: NiKo, kiestetek az utolsó CS:GO Majorről. Meséld el, mi jár most a fejedben, mire gondolsz most? 

NiKo: „Nem sok mindenre. Még mindig nem tudom elhinni, ma és az első napon is nagyon alulteljesítettünk. Minden nagyon gyorsan történt és azt se tudom, mi ment félre vagy mi volt az oka. Még mindig nem hiszem el, hogy nem jutottunk be a rájátszásba, őszintén, tényleg úgy érzem, hogy sokkal jobbak vagyunk, mint amit ma vagy az első napon mutattunk. Ez egy egyszerűen kínos teljesítmény volt tőlünk, de jár az elismerés a fnaticnak, nagyon jól játszottak nagy nyomás alatt.”

HLTV: Részvétem a vereség miatt. Tegnap HooXi beszélt arról, hogy a csapaton nagy a nyomás, te is így érezted a meccs előtt, miután ez volt az utolsó alkalom, hogy [CS:GO] Majort nyerj?

NiKo: „Nyilván volt nyomás, de nem hiszem, hogy ez lett volna a vereségünk fő oka. Nehéz megmondani, mert tegnap a FURIA ellen tiszta volt a játékunk, kicsit egyoldalú is volt, szóval nem igazán teszteltek minket, nem volt nagy a nyomás. Ma már más volt, nem hiszem, hogy túl normális lenne ez a fajta nyomás. Azt hiszem, nem tudtunk adaptálódni a játékukhoz és... na ja.”

HLTV: Az első pályát megnyertétek a szériában, aztán megfordították. Az utolsó pályán majdnem volt egy visszatérésetek, elmondanád, hogy mi történt veletek a végén, amikor a te teljesítményed is visszaesett?

NiKo: „Ja, visszajöttünk a T-oldalon és aztán hagytuk őket visszajönni a végén, amikor mindkét körben volt nyitónk, kettő is, de rosszul játszottuk a helyzeteket. Mármint, nagyon magabiztosak vagyunk a T-oldalban, az egész tornán remek volt – még a Challengers stage-ben is. A fogjuk rá rossz CT-oldal után sem adtuk fel, hittünk benne, egészen tiszta játék volt a részünkről – minden rendben volt a végéig. Aztán megbeszéltük, hogy mi ment félre a CT-oldalon a hosszabbításban és megtaláltuk a megoldást, le tudtuk zárni Infernot.”

HLTV: Szívszorító vereség. Mi a terv most, mit csináltok ezután?

NiKo: „Lesz egy versenyünk tíz nap vagy két hét múlva, nem tudom. Nyilván ez egy súlyos pofon a csapatnak, főleg azért, mert nem lesz több CS:GO Major és most... ja, nem tudom, hogy hogyan kezeljem most vagy mi a terv. Őszintén nehéz megmondani, a szezon végéig van még két tornánk, aztán látjuk, mi lesz a csapattal. Ami engem illet, nem sikerült CS:GO-ban Majort nyernem, nem érdemeltem meg, hogy nyerjek egyet és ahogyan az előbb is mondtam [a közvetítésen] egy interjúban, a következő fejezet a CS2-vel indul, a munka folytatódik. Remélhetőleg nyerek egyet CS2-ben.”

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről, melynek következő meccseit az alábbi menetrend szerint követhetitek velünk:

05.16. - kedd
11:30 - FaZe vs NAVI
15:30 - fnatic vs Into the Breach
19:30 - Apeks vs NIP

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!