Párizs Major: Kiesett a G2, NiKo Major nélkül fejezi be a CS:GO karrierjét

Párizs Major: Kiesett a G2, NiKo Major nélkül fejezi be a CS:GO karrierjét

Szívszorító jelenetek között ért véget NiKo utolsó CS:GO Majore, miután egy elhibázott vétó, rossz T-oldalak és pár gyenge egyéni teljesítmény miatt kiestek.

Már csak három kiadó hely maradt az utolsó CS:GO Major Legends stage-én, miután továbbjutott a Monte, a Liquid és a GamerLegion, de elbúcsúztunk az ENCE-től, a Bad News Eaglestől és a G2-tól. Bár Snappiék távozása is sokkoló volt, közel sem annyira, mint NiKoéké. HooXi a hétfő esti győzelmük után egy interjúban beszélt arról, hogy milyen nyomás van rajtuk és tegnap a fnatic ellen világosabb volt a napnál is, hogy nem boldogulnak ezzel – főleg az irányító. A kiesésük pedig azt jelenti, hogy NiKo már biztosan nem fog CS:GO-ban Majort nyerni.

A fnatic elleni meccsen számtalan hibát követtek el mindkét oldalon, de a legfájóbbakat egyértelműen a G2-nak sikerült. Eleve sokan kritizálták, hogy nem mertek Nuke-ot választani, mert az ESL Pro League során kikaptak rajta 16:4-re meziiéktől. Ehelyett elmentek inkább Infernora, Ancientre és Vertigora – utóbbi kettő kifejezetten a map pooljuk alján található. Az eredmények pedig mindent elmondanak: az első pályát 4:11-es félidővel kezdték CT-ben, de ezt még visszahozták hosszabbításig, majd meg is nyerték, hogy utána 11:16-ra és 13:16-ra kikapjanak a másik két pályán.

jks fenomenálisan játszott ezúttal a teljes szériában, több körben is ő volt a kulcsfigura a második pályán például. M0NESY viszont teljesen eltűnt Inferno után, ahogyan NiKo is. HooXi pedig nem csak fragelésben volt harmatgyenge, hanem mentálisan is, a nyomás alatt egyszerűen nem tudott épkézláb támadó köröket hívni. A meccs után elismerte a felelősségét, ami valószínűleg keveseket fog vigasztalni – NiKot például alighanem. Kíváncsian várjuk, mi lesz így a G2 sorsa, de meglepődnénk, ha ez az öt játékos így és együtt játszana még néhány hónap múlva is.

A nap további mérkőzésein is volt meglepetés még bőven. A NIP könnyűszerrel kiejtette az ENCE csapatát, akiket sokan a rájátszásba vártak már a verseny előtt is. A FaZe egy roppant szoros csatában, egy 3:16-os Overpassból felállva, de legyőzte egyik nagy mumusát, a Bad News Eaglest, így megélték a mai napot karriganék. A Monte két pálya alatt lerendezte a NAVIt, ezzel megszerezve a továbbjutást, méghozzá úgy, hogy sdy volt a legjobb játékos a szerveren és s1mple az egyik legrosszabb – ez biztosan fájhatott. A Liquid megverte az Into the Breachet egy helyért a rájátszásban, ahogyan a GamerLegion is az Apekset –legalább lesz kinek szurkolnia Pashának.

A Legends stage utolsó napjához érve tehát már csak hat csapat van életben, hárman juthatnak be közülük a rájátszásba. A sorsolásnak köszönhetően azonban igen béna meccseket kaptunk, ugyanis a fnatic az ITB, az Apeks pedig a NIP ellen játszik az utolsó fordulóban. Vagyis a NAVI-nak a FaZe-zel kell megbírkóznia! (Reméljük, hogy a következő Majorre összekapja magát a Valve, mert ez egy vicc. – a szerk.)

Eredmények a Legends stage harmadik napján

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről, melynek következő meccseit az alábbi menetrend szerint követhetitek velünk:

05.16. - kedd
11:30 - FaZe vs NAVI
15:30 - fnatic vs Into the Breach
19:30 - Apeks vs NIP

Borítókép: BLAST

Kövess Minket!