Nem megy a VP Rióba, inkább gyakorolni fognak

Nem megy a VP Rióba, inkább gyakorolni fognak

Az IEM Rio Major bajnokai Párizs után az utolsó nagy sikerük helyszínétől is távol fognak maradni a csapat friss bejelentése szerint.

Nincs kétség afelől, hogy a Virtus.pro fenállásának egyik legsötétebb időszakában járunk. A múlthéten a MOUZ kiejtette őket a BLAST.tv Párizs Major európai RMR-jéről, így ők lettek az első csapat a CS:GO történelmében, akik címvédőként nem jutottak ki a következő Majorre. Ráadásul mindezt úgy sikerült elérniük, hogy máig rejtélyes módon az utolsó pillanatban kicserélték az év eleje óta velük játszó KaiR0Nt n0rb3r7-re. Egyesek szerint az újoncuk vízumával volt a baj, míg mások jobban hisznek a nem túl részletes hivatalos magyarázatnak, miszerint „a fiatal játékosok nem szoknak hozzá azonnal a LAN-események nyomásához”.

Bármi is történt Koppenhágában, úgy fest, nem sikerült megoldaniuk azóta sem. A VP ugyanis ma délután bejelentette, hogy lemondják a jövőheti IEM Rio versenyét! A hivatalos magyarázatot ezúttal sem vitték túlzásba: „Úgy hisszük, jelen formánkban nem lenne kielégítő sem a csapatnak, sem a rajongóinknak, ha részt vennék a versenyen. Ezért fokozott gyakorlást tervezünk inkább.”

Az ESL nyilatkozata alapján ők sem régen értesülhettek erről a fejleményről. Ugyanis öt nappal a torna kezdete előtt még nem dőlt el, hogy ki veszi át a VP helyét Rióban. A brazíliai tornán egyébként olyan top csapatokat láthatunk majd játszani, mint a FaZe, a Heroic, a NAVI, a Cloud9, a Vitality és a MOUZ. Az eseményt április 17-23. között élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV.

Frissítés: Az időhiányra és praktikusságra hivatkozva FalleNék Imperialja veszi át a Virtus.pro helyét Rióban:

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!