A rendező csak egy színésszel tudná elképzelni a The Flash folytatását

Ezra Miller úgy tűnik nem csak botrányhős, a filmben ugyanis pazarul teljesít.

Ahogy közeledik a The Flash régóta várt bemutatója, az Ezra Millert érő vádak és a jogi problémákkal kapcsolatos viták nem igazán csendesedtek el. Bár a projekthez kötődő emberek és egyes kiváltságosok, akik már megnézhették az új filmet, dicsérik Miller alakítását, még mindig sokan vannak, akik azon tűnődnek, hogy a színész a jövőben kaphat-e majd bármilyen lehetőséget a DCU új uraitól, James Gunntól és Peter Safrantól. Tudniillik ez a duó a fejébe vette, hogy újjáépítik a DC filmes univerzumát. Azonban egy biztos, a rendezőn nem múlik semmi, miután Andy Muschietti csak Millerrel képzelné el a folytatást.

Történt ugyanis, hogy a The Discourse podcast egy hamarosan megjelenő epizódjában Andy Muschietti filmrendező és a produceri feladatokat ellátó testvére, Barbara Muschietti csak úgy áradozott Ezra Miller alakításáról és szerintük fantasztikusan szuperál a filmben Barry Allenként. Sőt, amikor arról kérdezték őket, hogy van-e esély arra, hogy Millert lecseréljék a folytatásban, figyelembe véve a színész magánéletében tapasztalt problémákat, Andy Muschiettie azt válaszolta, hogy nincs más, aki átvehetné a szerepet és jobb munkát végezne. Ezért, ha elkészül a folytatás, és Muschiettiék is részt vehetnek benne, akkor biztosan Ezra Miller lesz a főszereplő.

„Nem hiszem, hogy bárki is olyan jól el tudná játszani ezt a karaktert, mint ő. A karakter másféle ábrázolásai is nagyszerűek, de a karakter eme különleges vízióját egyszerűen kiválóan hozta. És, ahogy te is mondtad, két Barry van – olyan ez, mintha a karaktert neki találták volna ki.”

Barbara Muschietti hozzátette:

„Az elsődleges forgatáson Ezra briliáns volt, a legelkötelezettebb és a legprofibb [színész]. Ezra mindent beleadott ebbe a szerepbe – fizikailag, kreatívan, érzelmileg. Abszolút király volt.”

Sajnos sok filmrajongó szemében a nagyszerű alakítás még nem jelent megváltást a színész számára, akit eléggé nyugtalanító vádak értek. Miller korábban már arról is nyilatkozott, hogy egészségügyi segítséget kér, de arról egyelőre nem esett szó, hogy mi lesz, ha összejön egy esetleges folytatás a The Flashez.

Normális esetben egy jól sikerült szuperhősös projekt folytatása nem is lenne kérdés, hiszen az összes ilyen film célja, hogy jól jövedelmező, milliárd dolláros franchise-okká váljanak. A The Flash esetében azonban rengeteg probléma van egy esetleges következő résszel kapcsolatban. A produkció még a DC Studios előző vezetése alatt készült el, és bár az új társ-vezérigazgatók, James Gunn és Peter Safran kiálltak a film mellett, úgy tűnik, hogy a duó korai tervei szerint az újraindított szuperhős-univerzumban nem szerepel ez a karakter. Ennek ellenére nehéz lenne elképzelni azt, hogy ha a film egymilliárd dollárt is meghaladó bevételre tenne szert és a kritikusok is elismerően nyilatkoznának róla, akkor Gunnék ne gondolnák át Villám jövőjét.

Mindez azonban egyelőre puszta spekuláció. Ami viszont nem feltételezés, az az, hogy Andy és Barbara Muschietti egyértelműen szeretné, ha Ezra Miller maradna egy újabb Flash film esetén. A The Flash június 15-étől nézhető a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár