IEM Dallas: A rájátszás a tét ma este torzsiéknak

IEM Dallas: A rájátszás a tét ma este torzsiéknak

A brazilok nem létező T-oldala nem okozott fejfájást a MOUZnak, simán átgázoltak a FURIA-n!

Folytatódik az IEM Dallas, ahol tegnap a MOUZ egy nem túl szoros mérkőzésen kiejtette a haláltusáját vívó FURIA csapatát, ezzel elérve az alsó ági döntőt. Persze ezen kívül is volt még izgalom Texasban, hiszen a B-csoportban lejátszották az első adag Bo3-at és ennek következtében kiesett az EG és a Grayhound, majd továbbjutott az ENCE és az Astralis. Vagyis a FaZe, a Cloud9 és a Liquid hármasából már csak egy érheti el a rájátszást!

Az IEM Dallas második napja a B-csoport alsó ágával indult, ahol a Liquid a Grayhound, a Complexity az Evil Geniuses ellen vonult. A gyengébb feleket ismerve senki sem számított szoros meccsekre. Szóval még inkább meglepő volt, hogy képesek voltak majdnem elcsenni pályákat, sőt, a teljes szériát! Az ausztrálok ugyanis két pályán öt hosszabbításra vitték el nitr0ékat, mire beadták a kulcsot (Inferno 22:19, Mirage 25:23). Valljuk be, ez azért ijesztő volt.

Az amerikai „polgárháborúban” pedig hiába mosta fel a padlót a beugróval játszó coL az első pályán (Anubis 16:2) az EG-vel , mert Overpasson majdnem visszaadták ezt nekik autimaticék. Végül egy 14:7-es előnyt sikerült teljesen elengednie a szénné mémelt csapatnak, ezért jöhetett a hosszabbítás, majd a végső vereségük (19:17). De majdnem sikerült összehozniuk, hogy eljussanak Infernoig, ahol még esélyük is lett volna a fordításra. Ez lehetett volna január óta a legjobb eredménye a világ 55. legjobb csapatának, sebaj. Várjunk, tessék? Január?! Igen, január! Az EG idén kerek egy darab szériát nyert eddig LAN-on: januárban megverték a Heroicot a BLAST csoportkörében és azóta nem nyertek Bo3-at LAN-on úgy, hogy csak a Majorről maradtak le tier 1-ben.

Ami a B-csoport felső ágát illeti, itt a FaZe és az ENCE, valamint a Cloud9 és az Astralis összecsapásait követhettük, a tét pedig a rájátszás volt. Előbbi meccsen nem sok izgalomban volt része a nézőknek. Ropz 1v2 clutch körét leszámítva hibátlanul teljesített az ENCE a széria elejétől a végéig. Karriganéknek pedig nem sok válasza volt általában SunPayus és NertZ remek játékára, mert a FaZe sztárjai a meccs nagyobb részében aludtak, amikor meg magukhoz tértek, akkor Snappi úgy olvasta őket, mint egy könyvet (Anubis 16:7, Overpass 16:13).

A C9 és az Astralis találkozóján device és blameF dinamikus duója volt az ENCE sztárjaihoz hasonló mód megállíthatatlan. Olyan szinten játszottak ők ketten, hogy Ancientöt és Mirage-t is 16:8-ra nyerték a dánok és egy percig sem volt kérdéses, hogy így lesz. Bár az sem ártott, hogy a Cloud9 néhány kör után teljesen összeomlott már, ezért sh1ro alulteljesített, a többiek meg fent sem voltak a szerveren jóformán.

A B-csoporttal párhuzamosan az A-csoport kiesési rangadóira is sor került, ahol nem túl nagy meglepetésre a papírforma jött mindkét esetben. Az OG még degster nélkül is képes volt 2-0-ra nyerni a 9z ellen, a MOUZ pedig különösebb probléma nélkül gázolt át a FURIA-n (Inferno 16:10, Vertigo 16:4), kihasználva, hogy a brazilok T-oldala nem létezik egyszerűen. Ez a két csapat ma egymás ellen játszik, a MOUZ az egyértelmű favorit kettejük közül, de ahogyan a játékosoknak, úgy nekünk sem szabad még ennyire előreszaladni. Ugyanis ha nyernek torzsiék, bejutnak a negyeddöntőbe. Viszont ha veszítenek, akkor kiesnek.

Ágrajzok a második nap végén

Közvetítés

Kövessétek velünk az IEM Dallas 2023-at a hét folyamán a twitch.tv/esport1tv-n az alábbi menetrend szerint:

05.31. - szerda
18:00 - FaZe vs Liquid
21:30 - OG vs MOUZ
01:00 - Heroic vs G2

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár