Itt a Silent Hill Ascension első trailere, de nem mindenkinek tetszik az új formula

Itt a Silent Hill Ascension első trailere, de nem mindenkinek tetszik az új formula

 A döntés a mi kezünkben lesz.

Alaposan megújul vagy inkább feltámad a Silent Hill széria, hiszen a franchise második részének remake változatán túl további játékokat is piacra dob a Konami, ráadásul a nagyvásznon is ránk telepszik majd a halott város vészjósló atmoszférája. Az új projektek közül úgy tűnik, hogy a Silent Hill: Ascension áll a legjobban, amely nem a megszokott köntösben hozza el a rettegést otthonainkba. A Genvid Technologies a Konamival és a Bad Robot Games-szel együttműködve fejleszti a Ascensiont, amiről kiderült, hogy nem egészen videójáték, hanem inkább egy, a Genvid által MILE-nak, azaz masszív interaktív élő eseménynek nevezett alkotás. A játékosok vagyis ebben az esetben a nézők befolyásolhatják az Ascension történetének alakulását, ezáltal gyakorlatilag mi irányíthatjuk a karakterek cselekedeteit és dönthetünk sorsuk felől.

Az alig másfélperces trailer sajnos nem mutatja meg pontosan, hogy ez a fajta interakció hogyan is néz ki, pusztán egy rövid ízelítőt ad a karakterekből, illetve a kísérteties világból, amibe belecsöppenünk, és ahol majd a túlélésért kell küzdenünk. Egy ismeretlen narrátor hangja is felcsendül, és miközben a bűntudatról és arról beszél, hogy az "betegségként" megfertőzheti a szeretteinket, a karakterek olyan szörnyek elől menekülnek, amilyeneket egy Silent Hill-játéktól már megszokhattunk.

A Genvid már korábban is fejlesztett ehhez hasonló interaktív élményként szolgáló szoftvereket, ilyen volt például többek között a The Walking Deadhez készített The Last Mile is. Nem új dologról van egyébként szó, hiszen ilyesfajta játékélményt kaptunk már korábban is, elég csak a Telltale-re gondolni, aki ebben élenjáró volt az elmúlt évtizedben. Az általuk bemutatott Walking Dead játékok is hasonló élményt kínáltak, hiszen ott is a játékosok dönthettek a szereplők sorsáról, bár sok esetben ez inkább csak illúzió volt, mintsem a sztorit befolyásoló tényleges döntések sorozata. Erre a vonalra épült aztán fel a The Dark Pictures Anthology széria is, ahol már jóval több drámát és brutalitást kaptunk, valamint tényleg könnyűszerrel elbukhattunk főszereplőinket egy-egy elkapkodott vagy hibás választást követően. Alighanem ezen az úton halad majd tovább a Silent Hill új üdvöskéje is. Az első trailer alapján egyébként nem mindenkinek nyerte el ez az ötlet a tetszését, hiszen például a hivatalosan oldalon bemutatott videóra 5 ezer like mellett több, mint 2 ezer dislike is érkezett.

Jacob Navok, a Genvid vezérigazgatója az új trailert kísérő sajtóközleményben pont erről szerette volna biztosítani a rajongókat:

„Egyedülálló lehetőséget kínálunk a rajongóknak, hogy maguk is a történet részévé váljanak.”

A Silent Hill: Ascension még idén megjelenik, pontos dátum azonban még nincs.

Kövess Minket!



Gamer szótár