IEM Dallas: Még device sem tudta megfékezni torzsiékat

IEM Dallas: Még device sem tudta megfékezni torzsiékat

Öt esélye volt az első pályán az Astralisnak a MOUZ ellen, de mindet elszalasztották!

Folytatódik az IEM Dallas, méghozzá a rájátszással, ahol a MOUZ ma a Heroic ellen, a FaZe pedig az ENCE ellen játszhat egy-egy helyért a fináléban, miután legyőzték az Astralist és a G2-t tegnap éjjel a negyeddöntőkben. Torzsiék egy igen gyenge tavaszi szezont produkáltak eddig. Konkrétan tegnap játszottak először arénában az IEM Rio Major óta, ami novemberben volt. De ezzel az elődöntős szerepléssel valamelyest sikerült helyre billenteni a mérlegüket. Ha pedig ma sikerül a klasszisokkal jobb ellenfelüket legalább egy kicsit megizzasztani, akkor még egy kis extra időt is nyerhet magának a felállás.

Az Astralis elleni meccsükön ugyanis sikerült végre megvillantaniuk valamit abból, amiért olyan sokan dícsérték őket tavaly ősszel. Bár sok volt a hiba mindkét oldalon, a MOUZban mindenki remekül teljesített a kulcspillanatokban és így még a legszorultabb helyzetekből is kivágták magukat a dánok elleni szériában. Az általuk választott Infernon elég lassan indultak be, csak nagy nehézségek árán sikerült 6:9-re menteni az első félidőt. A fordulás után pedig hiába vették át a vezetést egy rövid pillanatra, device-nak köszönhetően hamarosan 15:12-re vezetett az Astralis. Ekkor úgy tűnt, hogy ezzel eldőlhet a széria is. Azonban torzsiéknak sikerült hosszabbításra menteniük a pályát, majd a második extra játékidőben megnyerni azt 22:20-ra pár kitűnő egyéni teljesítménnyel. 

Jöhetett hát Ancient, amin egészen jó volt az utóbbi időkben a dán ötös, tehát bőven benne volt, hogy lesz még harmadik pálya is. De nem lett! Inferno után rendkívül motiváltan érkezett erre a pályára a MOUZ és szabályosan dominálták gla1ve-éket az első félidőben. Néhány túlbuzgó agressziót és dexter véletlen fegyverváltását leszámítva hibátlan volt a védőjátékuk. Ezek nélkül a félidő potenciálisan 12:3 is lehetett volna, de a 10:5 is bőven jó volt. A térfélcsere után az Astralis majdnem felzárkózott, így 11:9 lett az állás. De a gazdaság stabilizálódásával jöttek a jobbnál jobb támadások az egerektől és képesek voltak szétcincálni a védelmet, rendszeren kientryzve device-t a körök elején, így 16:9-re megnyerve a pályát és 2-0-ra a szériát.

A G2 és a FaZe összecsapása előtt egyetlen kérdése volt mindenkinek, hogy a G2 játékosai képesek lesznek-e végre elfelejteni a Majorön történteket. Főleg HooXi kapcsán volt ez releváns, aki a csoportkör alatt láthatóan úgy viselkedett, mint aki már nem is része a csapatnak vagy nem akar ottlenni. Amennyiben ezt nem sikerült elsímitaniuk a negyeddöntőig, úgy az elemzők szerint nagyon nehéz dolguk lett volna a kipihent és motivált FaZe ellen. Ha pedig sikerült, akkor az utóbbi idők egyik legizgalmasabb meccse várt volna ránk, hiszen ennyi sztár ritkán játszik egy szerveren. Viszont utólag azt kell mondjuk, hogy sikerült is meg nem is. Az igazsághoz természetesen hozzátartozik, hogy a FaZe tényleg nagyon jól játszott. Szóval az eredmény nem feltétlenül definitív válasz a HooXi-kérdésre, mert nem csak a G2 játéka miatt alakult úgy a találkozó, ahogyan. De a nyári szünetben lesz min gondolkozniuk, az is biztos.

Ancientön végig versenyben volt mindkét csapat a győzelemért, de végül NiKo az utolsó körökben maguk felé billentette a mérleget (16:14). Inferno és Mirage viszont teljesen más történet volt ehhez képest, mert a FaZe rendkívül dominánsan játszott az elsőtől az utolsó körig. Egyértelműen ropz volt a legveszélyesebb játékos a szerveren a szériában, de Infernon még karrigan is oktatta NiKot, amikor pár körben kientryzte a boszniai sztárt, ezzel bosszantva egykori csapattársát. Ennek köszönhetően itt 12:3-as CT-oldalt hoztak össze, majd hét körön belül le is zárták a pályát 16:6-ra. Mirage-on pedig folytatták a verést, a forduláskor 11:4 szerepelt a nevük mellett az eredményjelzőn a rendkívüli védelmüknek hála, majd a pisztolykör hátán 15:5-ig húztak el. A G2-nak ezután volt ugyan egy minicomebackje, de semmi félelmetes – 16:10-nél döntő vereséget mért rájuk a FaZe, kiejtve őket Dallasból.

A rájátszás ágrajza

Közvetítés

Kövessétek velünk az IEM Dallas 2023-at a hét folyamán a twitch.tv/esport1tv-n az alábbi menetrend szerint:

06.03. - szombat
18:30 - Heroic vs MOUZ
22:00 - ENCE vs FaZe

06.04. - vasárnap
18:00 - USA az univerzum ellen showmeccs
19:30 - Finálé

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár