Még a játékon dolgozó fejlesztők is remélték, hogy törlik a Redfallt

Még a játékon dolgozó fejlesztők is remélték, hogy törlik a Redfallt

A végeredményt látva, úgy tűnik tényleg jobb lett volna kukázni ezt a projektet.

Bár még csak júniust tapossuk, a Microsoft-féle Redfallról már most kijelenthető, hogy az év egyik legnagyobb bukása, 2023 egyik legrosszabb játéka. A kopottas a grafika, a technikai problémák, a tartalmi hiányosságok a megjelenés első pillanatától kezdve megbélyegezték a játék sorsát és a szomorú igazság az, hogy a játék már egy hónapja a piacon van, de a Microsoft mintha szeretné inkább elfelejteni. Nincsenek frissítések, nincs szó új tartalmakról.

A Bloombergnek több, mint egy tucat névtelenségbe burkolódzó fejlesztő nyilatkozott a játékról és annak munkálatairól. Ezek alapján pedig kijelenthető, hogy a fejlesztés az első pillanatoktól kezdve elátkozott volt, a játékban nem hittek a saját fejlesztői sem és jobb lett volna, ha az egészet törlik.

A Bloomberg információ szerint A Redfall egy multiplayer Arkane-játéknak indult, tele rengeteg mikrotranzakcióval. A gond az, hogy az Arkane nem az online elemekről híres, nem a multipalyer játékok azok, melyekhez igazán értenek. A kezdetektől fogva tanácstalanság, ötlethiány jellemezte a projektet, a fejlesztők sosem kaptak igazi útmutatást, hogy merre is kellene haladniuk, ez pedig hamar ahhoz vezetett, hogy tömegesen távoztak az alkalmazottak az Arkane-től. A helyzet végül odáig fajult, hogy a maroknyi csapat, amelyik a Redfallon dolgozott és amelyik alulfizetettségre panaszkodott, már azt kívánta bárcsak törölné a Microsoft a játékot.

Sajnos a Microsoft épp ellenkezőleg gondolkozott. Foggal-körömmel ragaszkodtak a projekthez és teljes szabadságot adtak a fejlesztőknek és az őket kezelő Zenimaxnak, mondván, hogy tehetséges a csapat, bármilyen problémát megoldanak. Hát, kedves Microsoft, sajnos nem így lett. Hiába engedték el végül az online játékmenetet, a Redfall semmivel sem lett jobb.

Az Arkane egy valóban tehetséges csapat, egyedi ötletekkel és páratlan megvalósításokkal, abban az esetben, ha azt csinálják, amit szeretnének és amihez értenek, singleplayer játékokat. Az pedig még inkább érthetetlen, hogy akkor, amikor a csapból is a Sony sikerei folynak, hogy gondolhatja a Microsoft azt, hogy ilyen hibákat megengedhetnek maguknak?!

A Redfall egy kész csőd, a Microsoftnak pedig nagyon össze kell kapnia magát, ha szeretnének egy szeletet abból a tortából, amit a Sony jóízűen majszolgat már évek óta. Pár nap múlva itt az Xbox Game Show, ott nagyot villanthatnak néhány előzetessel, de ne legyenek meglepődve, ha már az előzeteseiket is kétkedve fogadja majd a közönség.

Kövess Minket!



Gamer szótár