Device az Astralis kiszemelt sztárjáról: Megvan benne a potenciál, hogy a legjobb legyen

Device az Astralis kiszemelt sztárjáról: Megvan benne a potenciál, hogy a legjobb legyen

Nagy reményeket fűz a fiatal dán játékoshoz device. Bár annak nem örült annyira, hogy a sajtóból tudta meg, mire is készül a szervezet.

A következő fél évben szinte bármikor csatlakozhat az Astralishoz egy régi kiszemeltjük, Staehr, csak azt nem tudni pontosan, hogy mikor – írtuk a múlthéten a HLTV riportja alapján. A meglepő hír akkor futott be, amikor a dánok éppen a MOUZ elleni meccsükre készültek az IEM Dallas rájátszásában. Most pedig device is reagált rá egy interjúban – ezt szemléztük.

Ezt gondolja device Staehrről

„Sokat játszom Staehrrel a FACEITen. Úgy gondolom, hogy az elmúlt öt évből ő a legnagyobb tehetség, aki előkerült Dániában. Szerintem remek megérzései vannak és vág az esze... jó a kommunikációja. Nyilván megértem, hogy az Astralis akarja őt. Mi játékosok nem sokat tudunk erről. Nyilván rossz, hogy hosszú idő után először játszunk rájátszásban, erre jön egy ilyen pletyka. Ezt sajnálom, de szerintem ő nagyon jó és mint mondtam már, megvan benne a potenciál, hogy a világ öt legjobb játékosa közé kerüljön. És ezt nagyon ritkán látom egy fiatalban. Sok fiatallal játszottam FACEITen és nyugodtan mondhatom, hogy megvan benne a potenciál, hogy a legjobb legyen.”

Ártott-e a csapatnak a hír Staehrről

„Nehéz, mert... nehéz megfogalmazni, mert nyíltan beszélünk ezekről, ha nem tennénk, akkor csak kerülgetnénk a forró kását. De azért is nehéz, mert hiába beszélünk róla, ott fog motoszkálni ez a gondolat a fejedben, ha rosszul játszol egy meccsen. Sok negatív gondolatot ébreszthet ez fel, ha rosszul megy egy versenyen vagy akár csak egy meccsen. Nehéz megmondani [hogy hatott-e a csapatra a hír]. Szerintem azért veszítettünk, mert döntésképtelenek voltunk és nem szereztük meg elég gyorsan a pálya feletti irányítást, nem foglaltuk el elég gyorsan a lerakókat. Nem gondolom, hogy túl nagy szerepet játszott ilyen értelemben [a hír], de az ilyesmi mindig árt a csapatnak, a játékosok összhangjának és a légkörnek, ha egyik fél sem kommentálja hivatalosan – általában erre figyelek.”

Ezt olvastad már?

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár